Boliger for salg – Kjøpe bolig i Moss og omegn

Perlebukta/Jeløy - Toppleilighet med stor terrasse og panoramautsikt mot sjøen. 2 garasjeplasser. Salg av kontrakt.

Slide image
Velkommen til Perlebukta!
Slide image
Planløsning 602
Slide image
Planløsning 602
Slide image
Store vindusflater gir leiligheten rikelig med naturlig lys
Slide image
Viser eksempel av kjøkkenløsning uten tilvalgene
Slide image
Kjøkkentegninger fra den aktuelle leiligheten
Slide image
Kjøkkentegninger fra den aktuelle leiligheten
Slide image
Kjøkkentegninger fra den aktuelle leiligheten
Slide image
Delikat flislagt bad
Slide image
Flott utsikt!
Slide image
Flott utsikt!
Slide image
Nyt et bad på stranden rett nedenfor leiligheten
Slide image
Flotte turmuligheter i umiddelbar nærhet
Slide image
Flotte turmuligheter i umiddelbar nærhet
Perlebukta trinn 5 H602, 1513 Moss
Vis kart
Prisantydning
9 500 000,- + omkostninger
Eierform
Eier (Selveier)
Boligtype
Leilighet
Soverom
3
Primærrom
127 kvm
Bruksareal
131 kvm
Felleskostnader
6064
Visning
Ta kontakt for å avtale visning

Lena Johnsen

Eiendomsmegler MNEF
Telefon
Mobil
E-post
Innhold og standard
Beliggenhet
Oppdrag
Pris og omkostninger
Annet

Standard

Fra opprinnelig standard er det foretatt tilvalg for så mye som kr. 350.000,-. Tilleggene er med på og komplettere leiligheten på en meget bra måte og er benyttet til oppgraderinger av kjøkken, elektro med bl. annet downlights og meget elegante fliser på bad. Full tilvalgsliste kan fåes ved henvendelse til megler.

Kjøkken.
Kjøkkeninnredning fra Drømmekjøkken i modellen Solid med slette malt fronter med håndtak i børstet antrasitt. Underskap, overskap og høyskap leveres i fargen mørkgrå. Nåværende eier har foretatt mye tilvalg på kjøkken. Egen tegning finnes hos megler.

Kjøkkenet leveres med integrerte hvitevarer i sort med stål dekorlist fra anerkjent leverandør og slim ventilator hette i stål.

Bad.
Bad 1 på 5 m2: Leveres med Vikingbad Liam 100 cm fast glassfelt. Servantmøbel type 100 Kame Natura hvit matt med håndtak. Samme med speilskap i hvit matt.. Servantbatteri krom fra Newform. Dusjbatteri leveres med firkantet dusjhode med Rainshower. Geberit Sela dusjtoalett.
Det er gjort tilvalg på fliser og badene leveres med Ergon Arch. Resin 60 x 60 i farge London smoke på vegg og gulv. I dusjsonene vil det leveres fliser i samme type farge men 3 x 3 cm for fall mot sluk.

Bad 2 på 7 m2: Leveres med Vikingbad Liam 100 cm med glassfelt. Servantmøbel Mie hvit matt.
Dusjbatteri leveres med firkantet dusjhode med Rainshower. Sevantbatteri krom fra Newform.

Det leveres stikk på vegg ved innredning (evt. integrert i speil/innredning). LED downlights i himling for generell belysning.

Leiligheten har separat vaskerom med flislagt gulv. Her er det valgt hvite nøytrale fliser 20 x 20.

Det kan bli terskel/nivåforskjeller fra bad til tilliggende rom, men innenfor gjeldende forskrifter.

Sanitær.
Det leveres integrert oppvaskmaskin i kjøkkenbenk og opplegg for vaskemaskin på bad/vaskerom som vist på tegning.
Det vil bli montert utvendig vannkran ved felles inngangsparti og på private takterrasser i 6. etg. Det etableres bøttekott i garasjekjeller med utslagsvask, varmt og kaldt vann samt el-punkt.

Elektro.
Elektrisk anlegg ligger generelt skjult i leiligheten, bortsett fra ved betongvegger/leilighetsskillevegger hvor det kan bli åpent anlegg. For lyspunkt i betonghimling leveres stikkontakt i overgang mellom himling og vegg. Alle rom får stikkontakter og lampepunkter som dekker et normalt behov og etter forskrift NEK400/2018-NEK399. Det leveres belysning i bod. På bad, gjestebad og i entré/gang leveres LED-downlights i himling med dimmer. Det vil bli montert stikkontakt forberedt for vaskemaskin og tørketrommel. Det leveres LED-belysning under overskap på kjøkken. Som en del av tilvalgene er elektro utvidet med flere el punkter og flere downlights i bedre kvalitet en opprinelig leveranse.

Boligene leveres med smarthusløsning fra Autobolig. Systemet styrer lys og varme i boligen og har app for nettbrett og smarttelefon i tillegg til veggbrytere. Systemet har store utvidelsesmuligheter. Se mer på www.autobolig.no

Det leveres el-skap i fellesområder i hver etasje i tillegg til eget el-skap i hver enkelt leilighet. Plassering besluttes av selger i forbindelse med detaljprosjektering.

Ventilasjon.
Det vil bli installert balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Separat aggregat leveres i hver leilighet og plasseres i bod/teknisk rom eller i tak i entrè. Avtrekk fra bad, kjøkken og bod kobles til aggregatet. Til-luft føres til øvrige rom.

Vegger.
Innvendige vegger av gips og betong sparkles og males.

Gulv.
Entre, stue, kjøkken, soverom, gang og bod leveres med 14 mm 1-stavs parkett i hvitpigmentert matt lakkert eik som standard.

Himling.
I boligrom leveres sparklet og malt himling. Rør- og kanalføringer vil i all hovedsak bli skjult bak innkassinger og som helt eller delvis nedforede gipshimlinger, fortrinnsvis i entré, bad og over kjøkkenskap. Nedforinger vil også kunne finne sted i områder der det er nødvendig av hensyn til isolasjonskrav eller tekniske føringer. I bod leveres himlingsplater. I trapperom leveres systemhimling. Alle himlinger får synlige sprinkelhoder.

Innvendige dører.
Innvendige dører type hvit glatt med hvite karmer og dørvridere i børstet stål utførelse. Dørkarmer leveres med dempelister. Der hvor det er tegnet skyvedør leveres denne med standard glatt dørblad.

Garderobeskap.
Det leveres ikke garderobeskap som standard, men dette kan bestilles i forbindelse med tilvalgs prosessen.

Listverk.
I rom med hvitpigmentert matt lakkert eikeparkett leveres gulvlister i malt slett utførelse med synlige stifter. Gerikter rundt vinduer og dører leveres ferdig malt med synlige stifter. Lister i betongvegg skrues. Overgang mellom vegg og himling fuges og males. Taklist leveres ikke.

Vinduer/ balkongdører.
Karmer og rammer leveres ferdig malt fra fabrikk i lys farge innvendig. Utvendig farge tilpasses fasadeuttrykk.

Hovedinngangsdør leilighet.
Hovedinngangsdør leveres i malt utførelse med dørkikkert og FG-godkjent lås.

Sportsbod.
Alle leiligheter får bruksrett til 1 stk. sportsbod. Sportsboder blir organisert i kjeller. Gulv leveres med støvbundet betong. Hver bod leveres med nettingvegger/dører og hengelås. Fordeling av boder utføres av utbygger. Sportsboden er ventilert, men ikke oppvarmet.

Diverse utstyr.
Brannslukningsutstyr og røykvarsler leveres i henhold til forskriftskrav. Hele bygningen har sprinkleranlegg inklusive leiligheter. Synlige sprinkelhoder i leilighetene.

Porttelefon/ låssystem.
Det monteres ringetablåer ved hovedinngangsparti og calling anlegg. Ringeknapp utenfor hver inngangsdør. Hver enkelt leilighet får systemnøkler (3 stk.) som passer til leilighet, fellesdører i trapperom/ganger/kjeller, eksterne boder (hengelås) og garasje/port.

TV / Radio / Telefon / Bredbånd.
Selger besørger tilkobling til hovedfordeling/hovedpunkt for alle leiligheter og kollektiv avtale med 5 års bindingstid fra Altibox. Installasjonen vil være klar til bruk ved innflytting med TV/radio, bredbånd og IP-telefoni i hver leilighet. Det leveres trekkerør for totalt 2 stk. signaluttak, ett i stue og ett på hovedsoverom. Ved kollektiv avtale vil ett uttak være ferdig kablet og terminert ved innflytting, tilkobling av ekstra punkter bestilles som tilvalg hos signalleverandør. Som tilvalg kan det også bestilles ekstra trekkerør i vegger i rom for evt. fremtidig installasjon av signalpunkt.
Hver enkelt beboer kan oppgradere signalpakkene i hht. Altibox sine standarder.
Kollektiv abonnementsavtale og kostnader for dette avregnes i de månedlige felleskostnader via Sameiet.

Inspeksjonsluker/ - dører.
Flere av de tekniske installasjonene krever inspeksjonsluker, som for eksempel rør-i-rør system, fordeler skap vannbåren varme, klosett og elektroskap. Slike dører og luker vil i størst mulig grad bli plassert i bod, gang og bad. I enkelte tilfeller kan selger beslutte å plassere dem i oppholdsrom dersom det er hensiktsmessig eller nødvendig.

Tegninger av tekniske anlegg.
Alle tekniske anlegg og fremføringer til disse blir ikke inntegnet på tegninger som omfattes av kjøpekontrakt, men det utarbeides punktplaner for elektro og signalanlegg i ettertid. Det tas forbehold om endringer på plantegninger for fremføring av sjakter for tekniske føringer.

Inngangsparti og fellesarealer.
Det leveres flis av typen Micron 2,0A (60X60 cm) på gulv i innvendige fellesareal/trapperom i alle etasjer med tillegg av matte/teppe samt fotskraperist i forbindelse med hovedinngangsparti til bygget. Selger forbeholder seg retten til å velge flistype av tilsvarende kvalitet fra annen anerkjent leverandør. En vegg i hver boligetasje males i særegen farge og det monteres etasjenummer/skilt med lys. Himling vil bli malt alternativt leveres systemhimling der hvor dette er hensiktsmessig. Postkasser blir montert i tilknytning til 1. etasje.

Heis.
Det etableres heis fra parkeringskjeller og hovedinngang til alle boligetasjer.

Trapper/ trapperom.
Trapper i betong. For øvrig leveres vegger, samt undersiden av trappeløp og repos i malt betong. Inntrinn og opptrinn flislegges.

Innhold

Boligen er den største toppleiligheten og inneholder tre soverom hvor hovedsoverommet har suiteløsning med eget bad.
To bad, vaskerom, bod, kjøkken og stue med utgang til stor terrasse på ca. 58 m2.

Parkering

Det er to biloppstillingsplasser i felles parkeringskjeller. Til hver p-plass leveres 1 stk. portåpner eller annet system for automatisk åpning av garasjeport. I parkeringskjeller leveres overflater på gulv i støpt betong/drensasfalt. Vegger og himling bygges i betong og leveres støvbundet i lys farge. Fri kjørehøyde vil være 2,15 meter. Lokale nedforinger for tekniske installasjoner vil forekomme, spesielt inn mot yttervegger. Fordeling av garasjeplasser utføres av utbygger.
Det tilrettelegges for et begrenset antall ladestasjoner for tilvalg basert på kapasiteten i strømnettet.
Utbygger forbeholder seg retten til å organisere kjøpte parkeringsplasser som bruksretter tilknyttet leiligheten eller som tilleggseksjoner til leiligheten. Utbygger forbeholder seg også retten til å eie, selge og fritt disponere over alle usolgte biloppstillingsplasser i garasjekjeller

Byggemåte

Bygningen utføres med bærekonstruksjon i betong og stål. Etasjeskille utføres i betong eller betongelementer. Skillevegger mot trapperom/fellesareal og naboleiligheter utføres i betong eller som plassbyggede lyd og brannvegger. Fasadene bygges opp som isolerte bindingsverkvegger og kles utvendig med trepanel. Innvendige vegger utføres i stenderverk, kledd med gipsplater. Støpte vegger mot heis/trappesjakter og evt. mot naboleilighet.

Bygget trapper av i høyden, mens romslige asymmetrisk formede balkonger og grønne takterrasser gir spektakulære hagekvaliteter også oppover i etasjene. Balkongene komponeres på en måte som sikrer kvaliteter i at man begrenser innsyn men samtidig ivaretar den gode utsikten. Store vindusflater sikrer gode rom og flott utsikt mot havnen. Hver balkong får alltid noe overdekket areal og plass til å møblere. Alle private uteplasser får egen bod. Ved å gi alle balkonger blomsterkasser sikrer man et frodig og grønt uttrykk. Dette sammen med en fasade som med sin varme trekledning glir godt inn i landskapet rundt. Gode uterom som harmonerer med det omkringliggende landskapet har vært utgangspunkt. Bygget blir oppført i seks etasjer og plasseres så langt nord på tomten som mulig.

Balkonger/terrasser
Balkonggulv og terrasser er å anse som utvendig konstruksjon og leveres med innvendig sluk. Drypp fra overliggende balkong, rekkverk og konstruksjoner må påregnes ved nedbør/snøsmelting osv. Utformingen av rekkverk vil være i trevirke og med stål/glass. Balkonger og terrasser leveres med tremmegulv.

Boligtype og byggeår

Leilighet selveier, oppført i 2020

Primærrom: 127 kvm. Bruksareal: 131 kvm

Energimerking

Byggene og leilighetene er prosjektert i henhold til Teknisk Forskrift 2017. Energikarakter vil utarbeides ifm. detaljprosjektering.

Oppvarming

Leilighetene forsynes med varmtvann og vannbåren gulvvarme (Geovarme) fra brønner i underetasjen. Det legges vannbåren gulvvarme i alle rom, foruten innvendig bod og bad. Det blir egen termostat til hvert rom/sone. Bad får elektriske varmekabler.
Det monteres fellesmåler for varmeanlegget. Oppvarming og varmt vann er inkludert i de stipulerte felleskostnadene.

Tomt

Utomhus arealene vil i hovedsak bli opparbeidet i henhold til utomhusplan i prospektet. Denne er imidlertid av illustrativ karakter og utbygger forbeholder seg retten til å foreta endringer med hensyn på utforming, materialvalg mv.

Grøntområder vil bli beplantet, lagt med ferdiggress eller tilsådd. Adkomst til parkeringskjeller samt internveier vil ha overflater av asfalt og/eller betongstein/shingel/grus. Det leveres LED utebelysning, utvendige felles vannkran og felles nedgravde avfallsbeholdere.

Beliggenhet

Mange drømmer om ny bolig ved strandkanten på Jeløy, eller Oslofjordens perle som mange kaller den. Med utsikt over Mossesundet mot kanalen tilbyr vi den perfekte kombinasjonen av å bo sentrumsnært, men likevel idyllisk, med sjøen og marka som nærmeste nabo med enestående sjøutsikt ligger den her fine leiligheten med vannet, bøkeskogen, badestrand, båtplasser og et fantastisk turområde rett ved dørstokken.

Nærmeste barneskole er Ramberg men det er og barneskole på Reier og Refsnes. Ungdomsskole på Hoppern. Grunnskoletilbudet i Moss omfatter også privatskolene Children's International School, Torderød skole og Rudolf Steinerskolen. Det finnes en rekke barnehager på øya.

Det er planlagt tog på nytt anlegg til Moss med betydelig økt frekvens på togavganger. Når det nye dobbeltsporet står ferdig vil reisetiden med tog til Oslo kortes ned til ca. 30 minutter, med inntil åtte avganger i timen. Det gode kollektivtilbudet i Moss gjør det til et ideelt sted å bo for pendlere og folk med tilknytning til Oslo.

Eiendom

Perlebukta trinn 5 H602
Gnr. 1 bnr. 3815 snr. 28, leilighetsnr. 602 i Moss kommune

Oppdragsnummer

20-20-0272

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: Lena Johnsen, Email: lena@meglergaarden.no, SMS: 97 73 06 30 eller per fax til megler. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det Forbrukerinformasjon om budgivning , som er inntatt på side 2 i budskjema.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet 20.7.20 og utformet i hht Lov om eiendomsmegling av 29.06.2007. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Servitutter

Seksjonene overdras med de rettigheter og forpliktelser som grunnboken viser. Grunnboksutskrift følger som vedlegg til denne salgsoppgave. Seksjonen vil være fri fra pengeheftelser med unntak av lovpålagt panterett til sameiet som sikkerhet for oppfyllelse av den enkelste sameiers forpliktelser. I tillegg kan utbygger tinglyse bestemmelser vedrørende sameie, naboforhold eller forhold pålagt av myndighetene. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg.

Garantier

Det følger av den opprinnelige kjøpekontrakten at utbygger stiller garantier etter bustadoppføringslova. Rettighetene til disse overtas i forbindelse med dette kjøpet. I henhold til bustadoppføringslova plikter selger å stille bankgaranti på 3% av kjøpesum i byggetiden og 5% av kjøpesum i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper, i henhold til bustadsoppføringslova §12. Overføring av kjøpers delinnbetaling fra megler til selger er avhengig av at selger har stilt garanti i henhold til bustadoppføringslova §47. For øvrig gjelder Lov om Eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette. Utbygger har rett til å stille de nevnte garantier som en samlet garanti for hele eller deler av prosjektet

Forsikring

Eiendommener fullverdiforsikret.

Utleie

Eiendommen kan leies ut.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det vil foreligge midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på eiendommen ved overtakelse

Overtagelse

Antatt ferdigstillelse/innflytting antas å bli 4. kvartal 2020.

Bustadoppføringsloven

Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Kontrakten vedlagt i salgsoppgaven er en forutsetning får kjøp av leilighet i prosjektet. I tilfeller hvor kjøper er profesjonell i henhold til Bustadoppføringslova, dvs. gjør kjøpet som ledd i næringsvirksomhet, kan utbygger kreve at avtalen reguleres av Lov om avhending av fast eigedom (avhendingslova). Tilsvarende gjelder dersom boligen er ferdigstilt på avtaletidspunktet, slik at avhendingslova rettmessig kan benyttes istedenfor bustadoppføringslova. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (Hvitvaskingsloven) er megler pliktig å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder ikke foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere "mistenkelige transaksjoner" til Økokrim. Med "mistenkelig transaksjon" menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldende mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Lov om hvitvasking.

Pris

Kr. 9.500.000,- + omk.

Utgifter på eiendommen

Størrelsen på fellesutgifter er ikke fastsatt, men stipulerte fellesutgifter skal dekke sameiets ordinære driftsutgifter slik som oppvarming, varmt vann, forsikring, kabel-TV/bredbånd, kommunale utg., forretningsførsel, avsetning til vedlikehold m.m., men avhenger av ytelsene sameiet rekvirerer. Erfaringsmessig vil dette beløpe seg til ca. 44,- pr. kvm. BRA/mnd. Ekstra for garasjeplass kr. 150,- pr. mnd.

Oppgjør

Det forutsettes at delbetaling/forskudd på 10 % av kjøpesummen innbetales til meglers klientkonto senest 10 dager etter at selger har besluttet bygging og selgers forbehold vedr. byggebeslutning er bortfalt. Selger krever at skriftlig dokumentasjon på finansiering fremlegges av kjøper. Innbetaling fra kjøper forutsetter at selger har stilt garanti i henhold til Bustadoppføringslova § 12. Alle renter på beløp innbetalt til meglers klientkonto tilfaller i sin helhet selger under forutsetning av at selger har stilt garanti i henhold til Bustadoppføringslova § 47. Stilles ikke slik garanti tilfaller rentene på innbetalt beløp kjøper.
Hovedoppgjør (resterende del av kjøpesum og kjøpsomkostninger) skal innbetales til megler senest en uke før overtagelse.

Ligningsverdi

Ligningsverdi er p.t. ikke fastsatt. Ligningsverdien fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om fastsettelse av ligningsverdi.

Kort om oppsummert

Lekker 4-roms selveierleilighet i toppetasjen 6. etasje med flott utsikt og tett på strand, sjø og fritidsbåthavn. Nyt godt av den syd- og solvendte beliggenheten som preger Rosnes på Jeløy. Gjennom stort lysinnslipp og generøs balkong viskes grensene mellom inne- og uterom bort, og sørger for at natur og utsikt blir en del av bo-følelsen.

Et naturnært hjem med kvaliteter utenom det vanlige.

Jeløys sagnomsuste natur rett over dørstokken og Moss bykjerne i komfortabel nærhet. Oslo sentrum? Knappe 50 minutter av gårde enten du velger skinner eller asfalt.

Forventet ferdigstillelse 4. kvartal 2020.

Annonsen inneholder kun illustrasjonsbilder, og er ikke bilder fra den aktuelle leiligheten

Forbehold

Alle opplysninger i denne beskrivelse er gitt med forbehold om rett til endringer som måtte bli funnet hensiktsmessig eller nødvendig uten at den generelle standarden forringes. Utbygger tar forbehold om endringer pålagt av offentlige myndigheter som kan få betydning for prosjektets gjennomførelse. Det tas forbehold om mindre avvik i areal, også på balkonger og uteplasser. Illustrasjoner og områdeskisser i prospekt og annen salgsdokumentasjon som viser opparbeidelse, fasadematerialer, rekkverk, støyskjerm mv er kun veiledende og ikke forpliktende for utbygger. Endringer vil måtte påregnes.

Salg av kontraktsposisjon

Dette prospektet beskriver salg av kontraktsposisjon for en konkret bolig under oppføring. Ny selger overtar selgers (førstegangskjøpers) rettigheter og plikter i henhold til opprinnelig kontrakt.

Ved kjøp av kontraktsposisjon må hovedkontrakten overtas med alle rettigheter og plikter, herunder betalingsvilkår og lovpålagte garantier. Opprinnelig kontrakt regulerer alle forhold knyttet til leveransen av boligen. Det forutsetter at kjøper grundig har gjennomgått den opprinnelige kjøpekontrakten, før bud inngis.

Handelen reguleres av kjøpekontrakt som inngås etter at kjøpstilbud på kontraktposisjonen er akseptert. Det tas forbehold om at utbygger aksepterer transport av opprinnelig kontrakt og at garantistiller godkjenner transport av garantien/e. Eventuelle forbehold som kjøper har tatt skal være avklart.

Dersom det er forbehold i opprinnelige kontrakten som ikke er hevet ved inngåelse av kontrakt på kontraktsposisjonen, og utbygger gjør gjeldende ett eller flere av disse med den følge at opprinnelig kontrakt bortfaller, vil også kontrakten bortfalle. Eventuelle innbetalte midler tilbakebetales tillagt den til enhver tid gjeldende rente på klientkonto.

I tilfeller hvor det oppstår mangler eller forsinkelser i forhold til opprinnelig kontrakt, eller overlevering er av en slik art at kontrakten heves, vil kjøper kunne ha krav på tilbakebetaling av vederlaget som er betalt til selger i hovedkontrakten (utbygger), men ikke kjøpesummen for kontraktsposisjonen som er betalt til videreselgeren (førstegangskjøperen)

Skulle noe virke uklart - kontakt megler.