Boliger for salg – Kjøpe bolig i Moss og omegn

Ratunet Halmstad -Ny og flott tre-roms selveierleilighet i 2. etasje! - Garasjeplass (salg av kontraktsposisjon)

Slide image
Illustrasjonsbilde av tilsvarende bebyggelse
Slide image
Planløsning
Slide image
Den aktuelle boligen er H4 til høyre i bildet
Slide image
Bad
Slide image
Åpen stue/kjøkken løsning
Slide image
Det er kort vei til Evje golfklubb med en flott 18-hulls golfbane.
Slide image
Lekeplass i umiddelbar nærhet
Slide image
Enkel tilgang til flotte turområder
Slide image
Togstasjonen ligger innenfor 5 minutters gange
Slide image
Trimpark i nærområdet
Slide image
Corona
Resalg Ryggeraet 28D Leilighet H-4, 1580 Rygge
Vis kart
Prisantydning
3 250 000,- + omkostninger
Eierform
Eier (Selveier)
Boligtype
Leilighet
Soverom
2
Bruksareal
67 kvm
Visning
Ta kontakt for å avtale visning

Mats Måleng

Eiendomsmegler MNEF / Partner
Telefon
Mobil
E-post
Innhold og standard
Beliggenhet
Oppdrag
Pris og omkostninger
Annet

Innhold

Leiligheten vil inneholde: Entrè, gang, 2 soverom, bad/vaskerom, bod, stue med åpen kjøkkenløsning. Utgang til balkong.

Parkering

Leiligheten vil få biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg.
Garasjeanlegget leveres med garasjeporter med motor. Det tilrettelegges for elbillading i garasjeanlegg.
Zaptec ladesystemer ferdigmontert vil koste kr. 25.000,- inkl. mva pr. kunde. Gjesteparkering på anviste plasser.

Byggemåte

Følgende er hentet fra prosjektets standard leveransebeskrivelse:
Ytterveggene utføres som bærende trekonstruksjon. Hovedmaterialer i fasaden er stående og liggende trepanel. Innvendige vegger består av stenderverksvegger kledd med gipsplater. Yttertak er utført av treverk med isolasjon og folie/ papp.

Balkonger, terrasser og inngangsparti
Balkonger av impregnert treverk med underliggende bjelker og søyler. Rekkverk på terrassen i kombinasjon av impregnert trevirke, glass el. plater. Balkongdekker er som en utvendig konstruksjon å anse, og mindre ansamlinger av vann vil derfor kunne oppstå. Balkonger leveres med svakt fall utover og vann vil renne fritt over kanten. Drypp fra overliggende balkonger må påregnes. Terrasser leveres med trykkimpregnert terrassegulv.

Vinduer/balkongdører:
Balkongdører og vinduer har fabrikkmalt utførelse.

Hovedinngangsdør til leilighet:
Hovedinngangsdør leveres i hvit fabrikkmalt utførelse.

Innvendige vegger:
Leveres med trestendere og kledd med gipsplater begge sider. Vegger til bad/vaskerom isoleres. Baderomsvegger som underlag for fliser kles med våromsplater med membran.

Himlinger:
Himlinger i både 1. og 2. etg. leveres med slett gipshimling.

Innvendige dører:
Innvendige dører i leilighetene leveres formpresset hvite, glatte og med vridere i børstet stål
og hvite gerikter samt luftespalte under dørblad. Det leveres flat terskel i eik. Det er luftespalte under alle dører til alle rom.

Pipe:
Pipe leveres som 1-løps stålpipe med vedovn Curve 100 eller tilsvarende med underliggende sort stålplate, hvis ikke annet er inntegnet.

Gulvlister/gerikter:
Gulvlister i fabrikkmalt hvite lister.
Innvendige gerikter rundt vinduer og dører leveres ferdig malt fra fabrikk. Vinduer og tak leveres med lister malt i fra fabrikk.
Alle lister vil ha synlige stifter for innfesting.


Standard innvendig behandling:
Soverom/stue/entre/kjøkken/bod
Gulv: 3-stavs eikeparkett. I entre leveres 300x300mm lys grå keramisk flis
Vegger og tak: Bomull NCS S 0502Y

Himling/nedforet himling/inkassing:
Malt og sparklet himling.
Nedforinger/ innkassinger i oppholdsrom vil forekomme som en følge av rør- og kanalføringer bærekonstruksjon- er, og vil bli utført med plater.

Kjøkken:
Det leveres kjøkkeninnredning fra anerkjent leverandør som HTH, Sigdal, Norema eller tilsvarende. Innredningen er i glatt, lys utførelse. Benkeplaten er av laminat med nedfelt oppvaskum og koketopp. Kjøkkeninnredning leveres i henhold til egen kjøkkentegning for den enkelte leilighet. Endringer fra salgstegninger kan forekomme. To doble stikkontakter monteres på undersiden av overskap. Kjøkkenet vil ha integrerte hvitevarer fra merker som Siemens, Whirlpool eller tilsvarende. Hvitevarer er definert som oppvaskmaskin, kombi kjøl-/fryseskap, induksjonskoketopp og komfyr. Avtrekksvifte med kullfilter. Kjøkkenoverskap fores ikke til tak.

Garderobeskap:
Det er medregnet 1 stk 100cm kombiskap, hvit slett i hvert soverom. Foreldresoverom har 2 stk kombiskap. Garderobe i VF er ikke medregnet.

Bad:
Badene plassbygges. Toalettet er veggmontert med innebygget sisterne.
Det leveres dusjvegger av glass som kan slås inn ved behov. Dusjarmatur monteres på vegg.
Det leveres hvite keramiske fliser i størrelse 200x400 mm på vegg og grå keramiske fliser i størrelse 200x200 mm på gulv. I dusjsonen levers fliser i samme farge i 100x100 mm. Baderoms innredning leveres bestående av skap med lyse glatte fronter og heldekkende servant med servantbatteri. Det monteres speil over baderomsinnredning.
Alt sanitærutstyr blir levert i hvit utførelse.

Brannvarslingsanlegg:
Det er medregnet enkelt trådbasert brannanlegg.

Ventilasjon:
Det leveres balansert ventilasjon type flexit villavent eller tilsvarende. Tilluftventiler i stue og soverom. Avtrekksventiler i kjøkken, bad og bod.

Bod:
Innvendig bod leveres med en dobbelt stikkontakt og taklys.

Teknisk standard
Nye boliger bygges etter forskrifter gitt i TEK 10.
Alle boliger leveres med komplett FDV dokumentasjon som viser hvilke materialer, produkter og fargevalg som er benyttet i leiligheten. Kontaktinformasjon til alle underleverandører vil også finnes der.

Tekniske anlegg og fremføringer til disse blir ikke inntegnet på tegninger som omfattes av kjøpekontrakt. Endelig plassering av disse bestemmes i forbindelse med prosjektering etter hva som er hensiktsmessig og nødvendig.

Boligtype og byggeår

Leilighet Eierseksjon, oppført i 2019/2020

Bruksareal: 67 kvm

Oppvarming

Leiligheten varmes opp ved elektrisitet.
Det leveres vedovn i stue med tilhørende mantlet stålpipe.
Varmekabel i gulv under flislagt parti i inngangsparti og på bad.
Elektriske panelovner.

Det leveres ikke innvendig eller utvendig solavskjerming i prosjektet. Tilvalg på utvendig solavskjerming reguleres gjennom sameiekontrakt.

Vei/Vann/Avløp

Offentlig vei, vann og avløp til eiendommen. Privat stikkledning frem til offentlig nett.

Tomt

Fellesområder vil ivareta funksjoner for beboernes lek og felles hygge. Beplanting blir etablert i tillegg til gress. Opparbeidelse vil skje i henhold til utomhusplan for prosjektet. Selger forbeholder seg retten til å bestemme endelig utforming, plassering og materialvalg. Alle enheter får en utvendig uioslert bod. Området opparbeides med asfalt og grusganger.

Lekeplass utstyres med hyggelige lekeapparater og benker.
Gang- og sykkelsti forbi fortidsminne, gruses.
Det monteres belysning langs veier og gangarealer.
Det etableres felles plass/anlegg for søppelcontainere på tomten. Postkasser plasseres på ett og samme sted. Det vil bli levert postkasser med hensiktsmessig plassering.

Beliggenhet

Halmstad fremstår i sin helhet som et barne- og familievennlig tettsted, med kort vei til de fleste fasiliteter.
Ratunet er en grønn lunge som har ligget urørt siden bebyggelsen startet i området på 60- og 70-tallet. Det som er unikt er at det er lagt vekt på å utforme et boligprosjekt som skal passe inn i allerede eksisterende boligbebyggelse. Det er også tatt hensyn til beboerne med flotte opparbeidede fellesarealer og romslige grøntarealer for at alt skal harmonere med omgivelsene.

Skole og barnehage.
Kort vei til Halmstad barneskole. Ny, felles ungdomsskole, for elever fra hele Rygge kommune ligger på Bredsand og det går buss dit for elever fra Halmstad, som har mer enn 4 km reisevei.
På Halmstad finner du flere barnehager.

Shopping
De dagligdagse innkjøpene kan du enkelt gjøre ved Rema 1000 butikken eller ved KIWI. Like ved finner du også blomsterbutikk, apotek, konditori og frisør, i tillegg til post, lege med mer.

Aktiviteter
Svømmehall, kunstgressbane og idrettshall i nærmiljøet.
Rygge Idrettslag - i samarbeid med kommunen, Fau ved Halmstad barneskole samt lokale foreninger/organisasjoner har utviklet en aktivitetspark som et naturlig treffsted for befolkningen på Halmstad. Hele området er forskjønnet med trær, planter, sittegrupper og belysning for å skape et intimt, trygt og trivelig aktivitetsområde for hele familien. Det er også montert en grill med tilhørende benker og bord, hva med å ta middagen utendørs?

Rekreasjon
Den landlige beliggenheten gir deg enkel tilgang til de store tur- og rekreasjonsområdene Rygge er kjent for. Blant et mangfold badestrender og utfartssteder er sommeridyllen Larkollen og Fuglevik blant perlene. En av Norges mest anerkjente golfbaner, Evje Golfpark, er også en kort biltur unna. Rygge kommune ligger mellom Oslofjorden og Vansjø. I Rygge finner vi noen av Oslofjordens vakreste kyststrekninger. I øst ligger Vansjø med sine grønne og frodige kantsoner.

Kollektivtilbud
Rygge stasjon byr på hyppige avganger til Oslo og Halden med en reisetid på under timen. Langs Ryggeveien og E6 er det holdeplasser for ekspressbusser både nordover til Oslo og Gardermoen, så vel som sydover mot Halden. Halmstad ligger ca. 10 minutters kjøring fra Moss sentrum med alle sine fasiliteter. Med bil tar du deg også enkelt ut på firefelts E6. Det er ca. 30 minutter kjøring til fornøyelsesparken Tusenfryd.

Eiendom

Resalg Ryggeraet 28D Leilighet H-4
Gnr. 101 bnr. 5 snr. 28, leilighetsnr. 14 i Moss kommune

Veibeskrivelse

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Meglergaarden. Velkommen til visning!

Oppdragsnummer

20-20-0100

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: Mats Måleng, Email: maleng@meglergaarden.no, SMS: 97 71 95 59 eller per fax til megler. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det Forbrukerinformasjon om budgivning , som er inntatt på side 2 i budskjema.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet 12/03/2020 og utformet i hht Lov om eiendomsmegling av 29.06.2007. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Garantier

Det er stilt garanti på 3 % av opprinnelig kjøpesum iht buofl § 12, Garantien økes til 5 % fra overtagelse og løper deretter i fem år. Garantien er beregnet med utgangspunkt i den opprinnelige kjøpesummen, dvs. uten merverdi for kontraktsposisjon og ev. tilvalg o.l

Forsikring

Bygg og eiendom vil være forsikret av selger frem til og med overtagelsen, deretter tegnes en bygningsforsikring på vegne av sameiet. Kjøper må selv tegne innbo- og løsøreforsikring.

Utleie

Eiendommen kan utleies.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det vil foreligge ferdigattest eller midlertidlig brukstillatelse ved overtakelse.

Overtagelse

Overtagelsen er av entreprenør varslet til 2. April 2020.

Bustadoppføringsloven

Kjøpet reguleres av Lov om avtaler med forbruker om oppføring av ny bustad m.m. (bustadoppføringslova) 13. juni 1997 nr. 43 I tilfeller hvor kjøper er profesjonell i henhold til Bustadoppføringslova, dvs gjør kjøpet som ledd i næringsvirksomhet, kan selger kreve at avtalen reguleres av Lov om avhending av fast eigedom (avhendingslova) 3. juli 1992 nr. 93. Tilsvarende gjelder dersom boligen er ferdigstilt på avtaletidspunktet, slik at avhendingslova rettmessig kan benyttes istedenfor bustadoppføringslova. Selger kan i slike tilfeller velge at boligen bli solgt "as-is" i henhold til avhendingslova.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (Hvitvaskingsloven) er megler pliktig å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder ikke foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere "mistenkelige transaksjoner" til Økokrim. Med "mistenkelig transaksjon" menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldende mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Lov om hvitvasking.

Eiendommen selges som den er

Eiendommen selges i den stand som ved besiktigelsen (AS IS), jfr. Avhendingslovens § 3-9. Bestemmelsen medfører at selgers ansvar reduseres. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye før bud inngis - gjerne med bistand av fagmann

Utgifter på eiendommen

Fellesutgifter vil avhenge av hvilke tjenester sameiet ønsker utført i felles regi, og fordeles i henhold til vedtektene. Fellesutgiftene er foreløpig stipulert til fra kr. 2.152,- pr. mnd.
Fellesutgifter, slik de er stipulert, består bl.a. av forretningsførsel og revisjon, styrehonorar til sameiets styre, strøm i fellesarealer, drift av garasjeanlegg, forsikring av bygningsmasse, kommunale avgifter (vann, kloakk, renovasjon), startpakke kabel-TV/bredbånd, drift av sameiets grøntarealer, serviceavtaler (ventilasjon og garasjeport), løpende bygningsmessig vedlikehold.
Fellesutgifter reguleres i sameiets vedtekter og bygger i utgangspunktet på en fordelingsnøkkel mellom hhv sameiebrøk og likedeling basert på utgiftens art. Skulle kommunen kreve egne vannmålere pr. bolig vil det kunne medføre endringer.
Oppvarming og strømforbruk til den enkelte seksjon, eiendomsskatt, ekstra vaktmestertjenester m.v. kommer i tillegg til fellesutgifter.

Oppgjør

Det forutsettes at en delinnbetaling på kr. 100 000,- ved transport av garanti siden tilsvarende beløp er innbetalt av kjøper 1. Dette innbetales ved kontraktsinngåelse til meglers klientkonto for prosjektet. Delinnbetaling fra kjøper forutsetter at selger har stilt garanti i henhold til bustadoppføringslova § 12. Alle renter på beløp innbetalt til meglers klientkonto tilfaller i sin helhet kjøper. Det kan ikke tas pant i kjøpt bolig for delinnbetalingen.

Hovedoppgjør (rest kjøpesum og omkostninger) skal innbetales til meglers klientkonto senest èn uke før overtagelse av eierseksjonen. Forsinkes betaling med mer enn 21 dager for beløpet som forfaller ved kontraktsinngåelsen og 30 dager for øvrige avtalte innbetalinger, har selger rett til å heve handelen og foreta dekningssalg av eiendommen.

1: Kontant ved kontraktsignering, forskudd kr. 100.000,-

2: Betaling i forkant av overtagelse (resterende kjøpesum og omkostninger ihht. kjøpekontrakt (pluss evt. flere tilvalg) og merverdi: Kr. 3.169.447,-

Total innbetaling 1. og 2.: kr. 3.269.447,-

Det forutsettes at kjøper fremlegger bekreftelse på finansiering av kjøpet umiddelbart etter aksept av bud! Kjøpesummen med tillegg av alle omkostninger betales til meglers klientkonto dagen før overtagelse av eiendommen skal skje. Det gjøres oppmerksom på at megler er underlagt lov om hvitvasking som innebærer en plikt til å melde fra til Økokrim om evt. mistenkelige transaksjoner.

Forretningsfører

Utbygger vil engasjere Vansjø Boligbyggelag som forretningsfører for å forestå sameiets drift- og regnskap. Forretningsfører vil bli engasjert for 3 driftsår og kan erstattes av andre etter endt engasjement på sameiets årsmøte.

Ligningsverdi

Ligningsverdi er pt. ikke fastsatt. Ligningsverdien fastsettes av Ligningskontoret etter ny beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistret bosatt) eller "sekundærbolig" (alle andre boliger man måtte eie). Ligningsverdien for primærboliger vil normalt utgjøre inntil ca. 30 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil ligningsverdien utgjøre 70 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal.

Areal

2.Etasje: Bruksareal: 67 kvm

Sameiet

Eiendommen vil bli organisert som et eierseksjonssameie i henhold til lov om eierseksjoner (eierseksjonsloven) 16.06.2017 nr.65. Eierseksjonssameiets navn blir Ratunet Rygge Boligsameie og vil bestå av 32 boligseksjoner, med totalt 8 bygninger. Hver seksjon utgjør en sameiedel med tilknyttet enerett til bruk av bruksenhet. Bruksenheten vil i tillegg kunne omfatte andre deler av eiendommen. Med de unntak som følger av eierseksjonsloven § 22, er det ikke tillatt å erverve mer enn 2 boligseksjoner i sameiet av samme kjøper. Sameiet er pliktig til å avholde årlige sameiermøter hvor blant annet regnskap behandles. Sameiets styre har ansvaret for forvaltningen av sameiets anliggender m.v. i samsvar med lov, vedtekter og vedtak i sameiermøtet. I utgangspunktet er det tenkt at hver seksjon har en - 1 - stemme.
Utbygger står imidlertid fritt til å beslutte om flertall skal beregnes basert på én stemme pr. seksjon, eller etter sameiebrøk. Det er utarbeidet utkast til vedtekter som regulerer forholdet mellom seksjonene. Det presiseres at endelige vedtekter vil kunne avvike fra de foreløpige utkast til vedtekter, og at byggherren står fritt til å endre disse. En foreløpig, men ikke uttømmende, oppstilling over antatte fellesutgifter er spesifisert under avsnitt om fellesutgifter. Det er utarbeidet utkast til husordensregler. Sameiet vil i utgangspunktet omfatte alle arealer innenfor tomtegrensen. Sameiet har ansvar for drift og vedlikehold av fellesarealer mellom eiendommene på området.Et sameie etableres ved seksjoneringen. Det vil si at når kommunens seksjoneringsvedtak er tinglyst, er sameiet etablert. De vedtekter som sendes til kommunen sammen med seksjoneringsbegjæringen, er de opprinnelige vedtekter, og gjelder til de endres av et fremtidig sameiermøte. Når sameiet er etablert, gjennomføres det et møte hvor det velges et styre fra utbygger, og hvor forretningsfører og revisor velges. Forretningsførerkontrakten signeres av dette styret. Vedtektene skal ikke godkjennes - de er jo allerede fastsatt ved seksjoneringen/etableringen. Etter innflytting innkalles det til et nytt ekstraordinært sameiermøte, hvor et nytt styre velges blant kjøperne.

Tinglysing av hjemmel

Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtagelse.

Boligene selges fri for pengeheftelser, dog slik at den enkelte seksjon vil være beheftet med legalpant jfr Lov om eierseksjoner § 25.

Salg av kontraktsposisjon

Dette prospektet beskriver salg av kontraktsposisjon for en konkret bolig under oppføring. Ny selger overtar selgers (førstegangskjøpers) rettigheter og plikter i henhold til opprinnelig kontrakt.

Ved kjøp av kontraktsposisjon må hovedkontrakten overtas med alle rettigheter og plikter, herunder betalingsvilkår og lovpålagte garantier. Opprinnelig kontrakt regulerer alle forhold knyttet til leveransen av boligen. Det forutsetter at kjøper grundig har gjennomgått den opprinnelige kjøpekontrakten, før bud inngis.

Handelen reguleres av kjøpekontrakt som inngås etter at kjøpstilbud på kontraktposisjonen er akseptert. Det tas forbehold om at utbygger aksepterer transport av opprinnelig kontrakt og at garantistiller godkjenner transport av garantien/e. Eventuelle forbehold som kjøper har tatt skal være avklart.

Dersom det er forbehold i opprinnelige kontrakten som ikke er hevet ved inngåelse av kontrakt på kontraktsposisjonen, og utbygger gjør gjeldende ett eller flere av disse med den følge at opprinnelig kontrakt bortfaller, vil også kontrakten bortfalle. Eventuelle innbetalte midler tilbakebetales tillagt den til enhver tid gjeldende rente på klientkonto.

I tilfeller hvor det oppstår mangler eller forsinkelser i forhold til opprinnelig kontrakt, eller overlevering er av en slik art at kontrakten heves, vil kjøper kunne ha krav på tilbakebetaling av vederlaget som er betalt til selger i hovedkontrakten (utbygger), men ikke kjøpesummen for kontraktsposisjonen som er betalt til videreselgeren (førstegangskjøperen)

Skulle noe virke uklart - kontakt megler.