Boliger for salg – Kjøpe bolig i Moss og omegn

Sjøhagen / Moss - Pen 3-roms andelsleilighet i øverste etasje - God standard - Fine omgivelser - Nærhet til sjøen!

Slide image
Velkommen til Dragkistelia 20B!
Slide image
Plantegning.
Slide image
Et hyggelig inngangsparti som fører deg til alle rommene i leiligheten.
Slide image
Til info.
Slide image
Bod/teksnisk rom i tilknytning til entréen.
Slide image
Romslig stue med plass til sofagruppe.
Slide image
Flotte, moderne fargevalg som gir en god atmosfære.
Slide image
Store vindusflater som slipper inn mye naturlig lys.
Slide image
Spisestue i kjøkkendelen.
Slide image
Her kan du invitere nære og kjære til selskap.
Slide image
Flott kjøkken med mye benkeplass å boltre seg på ved matlaging.
Slide image
Integrererte hvitevarer som følger leiligheten.
Slide image
Fra stuen er det utgang til terrasse på ca. 11 kvm.
Slide image
Pent, tidløst bad som har varmekabler i gulvet.
Slide image
Opplegg for vaskemaskin på badet.
Slide image
Hovedsoverom med plass til dobbeltseng.
Slide image
Den generøse skapplasen gir deg stor mulighet til oppbevaring.
Slide image
Den generøse skapplasen gir deg stor mulighet til oppbevaring.
Slide image
Gjeste-/ barnerom - eller om du trenger hjemmekontor?
Slide image
Nordvestvendt terrasse på ca. 11 kvm med gode solforhold.
Slide image
God plass til utemøblement og grill.
Slide image
God plass til utemøblement og grill.
Slide image
Lekeplass for de minste på borettslagets fellesområder.
Dragkistelia 20B, 1539 Moss
Vis kart
Prisantydning
1 850 000,- + omkostninger
Eierform
Andel
Boligtype
Leilighet
Soverom
2
Primærrom
63 kvm
Bruksareal
66 kvm
Bruttoareal
72 kvm
Energimerke
D
Fasiliteter
Balkong/Terrasse, Parkett, Ingen gjenboere, Barnevennlig, Rolig, Moderne, Garasje/P-plass, Fiskemulighet, Bademulighet, Turterreng, Offentlig vann/kloakk, Utsikt, Bredbåndstilknytning
Visning
Ta kontakt for å avtale visning

Vilde Svarstad Johnsen

Telefon
Mobil
E-post
Innhold og standard
Beliggenhet
Oppdrag
Pris og omkostninger
Annet

Standard

Velkommen til Dragkistelia 20 B!
Du ønskes velkommen inn i en praktisk og hyggelig gang. Fra gangen har man tilkomst til bod, soverom og badet før man kommer videre inn i stuen.

Det er en åpen stue-/ kjøkkenløsning som naturlig blir den sosiale delen av leiligheten. De store vinduene i to retninger gir godt med naturlig lys og skaper en hyggelig atmosfære.

Kjøkkeninnredning har glatte fronter, laminat benkeplate, dobbel kum med 1-greps blandebatteri og kjøkkenventilator. Det er fliser mellom benkeplate og overskap. Det er integrerte hvitevarer forutenom kjøleskap. Deilig å ha plass til spisebordet i kjøkkendelen, hvor man kan invitere nære og kjære på middagsselskap. Det er en særdeles flott utsikt fra spisebordet og fra stuen/kjøkket er det utgang til terrasse på ca. 11 kvm. med gode sol- og utsiktsforhold.

Pent, flislagt bad med varmekabler i gulv. Baderomsinnredning med underskap, speilskap med integrert belysning, opplegg for vaskemaskin, gulvfestet wc og dusjnisje.

Leiligheten har to soverom, det ene er meget romslig og er innredet med en stor garderobevegg, det andre er noe mindre og uten garderobeskap. Soverommene ligger praktisk til i nærheten av badet.

For yttligere informasjon henvises til vedlagt tilstandsrapport.

Innhold

Leiligheten ligger i 2. etasje og inneholder følgende:
Entré/gang, teknisk rom, bad, 2 soverom, stue med kjøkken og utgang til balkong på ca. 11 kvm samt en balkong ved inngangspartiet.
Leiligheten disponerer også 1 utvendig bod på ca. 5 kvm. i felles rekke.

Parkering

Det medfølger egen oppmerket parkeringsplass.

Byggemåte

Se vedlagte tilstandsrapport avholdt den 13.03.2020 av Erik Pedersen i Norsk Boligtakst AS, for teknisk beskrivelse av eiendommen.

Boligen er antatt fundamentert på faste, stabile og komprimerte masser. Støpt betongdekke/plate til grunn. Antatt isolert og armert såle. Antatt radonsperre. Etasjeskillere i betonghulldekkeelementer. Yttervegger i bindingsverk, antatt isolert med mineralull i henhold til forskrifter som var gjeldende da boligen ble oppført. Liggende kledning. Todelt pulttakkonstruksjon tekket med betong takstein. Takrenner og nedløp av plastbelagt stål. Heldekkende beslag over luftehatter. Vinduer med rammer og karmer i tre med isolerglass fra byggeår. Ytterdør i tre med innfelt kikkehull fra byggeår. Terrassedør i tre med stort glassfelt med isolerglass fra byggeår.

Ved ytterligere informasjon vedrørende byggemåte henvises det til ovennevnte dokument som er inntatt i salgsoppgaven.

Boligtype og byggeår

Leilighet borettslag.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Oppvarming

Varmekabler på bad/vaskerom.
Forøvrig elektrisk oppvarming.

Vei/Vann/Avløp

Offentlig vei, vann og avløp til eiendommen. Privat stikkledning frem til offentlig nett.

Tomt

Selveiet fellestomt på 18 763 m². Tomten til borettslaget har gode sol og lysforhold. Asfalterte parkeringsplasser og stikkveier til de ulike enheter. Tomten er pent opparbeidet med gress, beplantning, busker, trær, kantstein m.m.

Beliggenhet

Dragkistelia 20 B ligger i fredelige og familievennlige omgivelser, Leiligheten ligger fritt for innsyn. Rett utenfor døren ligger det en hyggelig lekeplass. Det er i tillegg gangavstand til butikk, flotte bademuligheter og turområder, samt kollektivtrafik. Om noen få år blir det ca. 30 minutter med tog fra Moss til Oslo s.

Sjøhagen ligger mellom Moss og Son. Som navnet antyder, har det en umiddelbar nærhet til sjøen. Du kan spasere barbendt ned til badestrand på Kulpe på få minutter. Dette er et rent friluftsområde med strand og svalberg, avgrenset av småbåthavner i hver ende. Like til nå har denne idyllen vært mosseregionens best bevarte hemmelighet - en perle bare for de innvidde.

Sjøhagen har en vestvendt og solrik beliggenhet. Naturen er kupert og tiltrekkende med høyreiste furuer og et belte av bjørketrær. I nord er strandlinjen innskåret og danner en trang bukt, kjent fra gammelt av som Dragkistskuffen. Lenger sør danner Kulpeholmen en vakker ankringsbukt med fastlandet, et sted som innbyr til frydfull plasking og båtliv.

Godt og trygt er det for barna da skoleveien er relativt kort og enkel med gang- og sykkelvei helt frem til Nøkkeland skole, som har alle trinn på grunnskolenivå, samt SFO. Det finnes gode fasiliteter på skolens uteområde som kunstgressbane, ballbinge og sandvolleybane. Dette er med på å gi et fint aktivitetstilbud også etter skoletid. I tillegg er nyere Sjøhagen FUS Barnehage innenfor gangavstand.

Eiendom

Dragkistelia 20 B, 1539 Moss
Gnr. 3 bnr. 2751, andelsnr. 65 i Moss kommune.
Sjøhagen Moss borettslag med orgnr. 988621897.

Veibeskrivelse

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Meglergaarden. Velkommen til visning!

Oppdragsnummer

20-20-0101

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: Vilde Svarstad Johnsen, Email: johnsen@meglergaarden.no, SMS: 99 12 60 50 eller per fax til megler. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det Forbrukerinformasjon om budgivning , som er inntatt på side 2 i budskjema.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet 21.03.21 og utformet i hht Lov om eiendomsmegling av 29.06.2007. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Borettslaget

Sjøhagen Moss borettslag, orgnr: 988621897.
Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og /eller generalforsamling.

Styregodkjennelse

Kjøper skal godkjennes av styret, og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Dyrehold

Beboer kan holde husdyr under forutsetning av at dyret registreres hos borettslaget ved styret, og at beboer inngår en avtale om ansvarlig dyrehold med borettslaget. Det vises for øvrig til Søknad om dyrehold.

Regulering

Id: 272
Navn: Kambo, Kulpe, Kulpeåsen, Dragkisteåsen
Plantype: Eldre reguleringsplan
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 27.03.2000
Regulert til boligformål.

Servitutter

2002/9625-1/87 Best. om vann/kloakkledn. 24.10.2002
2005/6830-1/87 Bestemmelse om vannledn. 20.07.2005
2005/7299-1/87 Elektriske kraftlinjer 03.08.2005

Forsikring

Eiendommen er forsikret gjennom borettslagets fellesforsikring i If Skadeforsikring NUF, med avtalenummer SP587499.

Utleie

Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det er utstedt midlertidig brukstillatelse på eiendommen. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (Hvitvaskingsloven) er megler pliktig å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder ikke foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere "mistenkelige transaksjoner" til Økokrim. Med "mistenkelig transaksjon" menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldende mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Lov om hvitvasking.

Løsøre og tilbehør

Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforenings Eiendomsmeglingsgruppe, av 1. januar 2020 legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med boligen ved salg.

Eiendommen selges som den er

Eiendommen selges i den stand som ved besiktigelsen (AS IS), jfr. Avhendingslovens § 3-9. Bestemmelsen medfører at selgers ansvar reduseres. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye før bud inngis - gjerne med bistand av fagmann

Utgifter på eiendommen

Felleskostnader:
Kr. 8 593,- pr. mnd.
Felleskostnadene inkluderer bl.a.; Renter og avdrag på fellesgjeld, årsavgift TV, utvendig forsikring, forretningsfører, kommunale avgifter og diverse utvendig vedlikehold.

Fellesgjeld

Lån 1: 11490529-10, Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 12.03.2020: 1.97% pa.
Antall terminer til innfrielse: 68
Saldo per 12.03.2020: 24 951 969
Andel av saldo: 281 218
Første termin/første avdrag: 31.12.2014 ( siste termin 31.12.2036 )
IN Lån, fastrente til 31.3.2023, kan ikke innfri i fastrente perioden

Lån2: 11490529-20, Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 12.03.2020: 1.97% pa.
Antall terminer til innfrielse: 68
Saldo per 12.03.2020: 24 575 815
Andel av saldo: 278 678
Første termin/første avdrag: 31.12.2014 ( siste termin 31.12.2036 )
IN Lån, fastrente til 31.3.2023, kan ikke innfri i fastrente perioden

Lån3: 11490529-30, Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 12.03.2020: 1.97% pa.
Antall terminer til innfrielse: 70
Saldo per 12.03.2020: 19 160 613
Andel av saldo: 217 272
Første termin: 31.12.2014Første avdrag: 30.03.2015 ( siste termin 30.06.2037 )
IN Lån, fastrente til 31.3.2023, kan ikke innfri i fastrente perioden

Lån4: Lånenummer: 11490529-40, Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 12.03.2020: 1.97% pa.
Antall terminer til innfrielse: 70
Saldo per 12.03.2020: 17 179 604
Andel av saldo: 194 808

Lån5: 11490529-50, Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 12.03.2020: 2.04% pa.
Antall terminer til innfrielse: 72
Saldo per 12.03.2020: 9 298 588
Andel av saldo: 108 123
Første termin: 31.12.2014Første avdrag: 30.09.2015 ( siste termin 31.12.2037 )
In Lån
4: Særskilte opplysninger

Det kan opplyses at borettslaget har IN-ordning.
Det er ikke mulig å gjøre IN-innbetalinger på lånene i fastrenteperioden. Fastrente til 31.03.2023.

Oppgjør

Det forutsettes at kjøper fremlegger bekreftelse på finansiering av kjøpet umiddelbart etter aksept av bud! Kjøpesummen med tillegg av alle omkostninger betales til meglers klientkonto dagen før overtagelse av eiendommen skal skje. Det gjøres oppmerksom på at megler er underlagt lov om hvitvasking som innebærer en plikt til å melde fra til Økokrim om evt. mistenkelige transaksjoner.

Forretningsfører

USBL

Ligningsverdi

Ligningsverdi som primærbolig kr 649 636 per 31.12.18
Ligningsverdi som sekundærbolig kr 2 338 688 per 31.12.18

Takst

Tilstandsrapport utført av: Erik Pedersen
Takstdato: 13.03.20

Areal

Primærrom: 63 kvm.
Bruksareal: 66 kvm.
Bruttoareal: 72 kvm.

2. etasje: BTA 72 kvm/ BRA 66 kvm/ P-ROM 63 kvm/ S-ROM 3 kvm.

Forkjøpsrett

De øvrige andelseiere i borettslaget og dernest øvrige medlemmer av boligbyggelag har forkjøpsrett til andelen.
Spørsmålet om å gjøre bruk av forkjøpsretten vil bli avklart når salgsvilkårene; pris og overtagelsestidspunkt, er fastsatt.
Person med (best) forkjøpsrett kan tre inn i bud gitt av andre eller i avtaler inngått med andre. Gebyr for benyttet forkjøpsrett er kr. 7.325,-

Tinglysing av hjemmel

Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtagelse.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven, begrenset oppad til kr. 10.000.000,-.
I denne forbindelsen har selger utarbeidet en egenerklæring. Interessent er forpliktet til å lese denne før bindene avtale om kjøp inngås.
Forsikringen trer i kraft fra det tidspunkt budaksept foreligger mellom partene, maksimalt 12 mnd. før overtakelse.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven, og dekker fullverdig advokathjelp ved kjøp av ferdig oppført bolig, advokathjelp hele veien til rettskraftig dom om nødvendig, og omfatter også fagkyndigkostnader etter avtale. Forsikringen har kr. 4.000,- i egenandel. Forsikringen må tegnes senest på kontraktsmøtet. Meglergaarden AS mottar hhv kr. 2.100,-/kr. 3.100,- i kostnadsgodtgjørelse for formidling av hhv vanlig/Plussforsikringen.