Boliger for salg – Kjøpe bolig i Moss og omegn

STØPERIET/VERKET - Stor 3-roms endeleilighet i 4. etg med vinduer i tre retninger! - Salg av kontraktsposisjon

Slide image
Velkommen til leilighet 159!
Slide image
Leiligheten er en stor 3-roms i 4. etasje med sjøen og elven som nærmeste nabo
Slide image
Kjøkkeninnredning vil bli levert i Urban glatt utførelse
Slide image
Leiligheten vil bli lys og trivelig, med store vindusflater, vannbåren varme, eikeparkett og flislagte bad.
Slide image
Leiligheten vil bli lys og trivelig, med store vindusflater, vannbåren varme, eikeparkett og flislagte bad.
Slide image
Leiligheten vil bli lys og trivelig, med store vindusflater, vannbåren varme, eikeparkett og flislagte bad.
Slide image
Leiligheten vil bli lys og trivelig, med store vindusflater, vannbåren varme, eikeparkett og flislagte bad.
Slide image
På Støperiet har du byfjorden og marka som nærmeste nabo
Slide image
På Støperiet har du byfjorden og marka som nærmeste nabo
Slide image
Alle beboere får gratis tilgang til både kajakk og sykler, slik at de kan nyte nærområdet til fulle
Slide image
Den nye bydelen blir et attraktivt sentrum i Moss med boliger, handel og næringsvirksomhet
Slide image
Unik arkitektur
Slide image
Unik arkitektur
Slide image
Unik arkitektur
Slide image
Unik arkitektur
Slide image
Unik arkitektur
Slide image
Verket scene har blitt en allsidig institusjon for konserter, foredrag og andre begivenheter
Resalg Støperiet leilighet 159, 1534 Moss
Vis kart
Prisantydning
4 990 000,- + omkostninger
Eierform
Eier (Selveier)
Boligtype
Leilighet
Soverom
2
Primærrom
84 kvm
Bruttoareal
91 kvm
Felleskostnader
3458
Fasiliteter
Balkong/Terrasse, Parkett, Heis, Barnevennlig, Kabel-TV, Moderne, Sentralt, Garasje/P-plass, Offentlig vann/kloakk, Utsikt, Bredbåndstilknytning, Livsløpsstandard, Lademulighet
Visning
Ta kontakt for å avtale visning

Mats Måleng

Eiendomsmegler MNEF
Telefon
Mobil
E-post

Tommy Skovly

Eiendomsmegler MNEF
Telefon
Mobil
E-post
Kort oppsummert
Innhold og standard
Beliggenhet
Oppdrag
Pris og omkostninger
Annet

Kort oppsummert

Støperiet har vært en enorm salgssuksess! På tomten til gamle Moss Jernverk, er Höegh Eiendom i full gang med å utvikle en ny og levende bydel, som passende nok har fått navnet Verket. Den nye bydelen blir et attraktivt sentrum i Moss med boliger, handel og næringsvirksomhet, og ikke minst et pulserende liv! Store vindusflater og hvitpigmenterte eikegulv gjør leiligheten lys og flott. Leiligheten holder høy standard med vannbåren varme, kjøkken med integrerte hvitevarer, eikeparkett og flislagt bad. På Støperiet har du byfjorden og marka som nærmeste nabo, og kort vei til alt. Alle beboere får gratis tilgang til både kajakk og sykler, slik at de kan nyte nærområdet til fulle. Som beboer på Støperiet får du tilgang til en bil-pool og sykkelpool ordning.

Dette er salg av kontraktsposisjon vedr. leilighet 159 på Støperiet Bygg C. Leiligheten er en stor 3-roms leilighet med stor terrasse. Her kan du nyte elven og sjøen som nærmeste nabo. Verket Støperiet ligger også sentralt i forhold til både Oslo (45 min), Vestfold (30 min) og Sverige (40 min).

* Attraktiv og stor 3 romsleilighet i 3. etasje
* Vinduer i 3 retninger
* Vestvendt balkong
* Soverom vendt inn mot gårdstun
* Vannbåren gulvvarme
* Parkeringsplass i kjeller
* Stort bad og ekstra wc
* Utførelse i Urban grå stil
* Bilpoolordning
* Heis i bygget
* Sentrumsnært
* Umiddelbar nærhet til sjøen og parkområde
* Kajakk og sykler tilgjengelig i område
* Mulighet for båtplass en kort gåtur fra leiligheten.

Standard

Annonsen inneholder kun illustrasjonsbilder, og er ikke bilder fra den aktuelle leiligheten.

Leilighet 159 ligger i C-byggets 4. etasje, parker enkelt i garasjekjelleren og finn frem til leiligheten enten via heisen eller trappen i felles oppgang. den aktuelle leiligheten er en 3-roms leilighet med vestvendt balkong på 14,5 kvm mot sjøen. Rett rundt hjørnet kan du nyte den flotte elven og den nyetablerte elvepromenaden. Store vindusflater og hvitpigmenterte eikegulv gir leiligheten en lys atmosfære. Leiligheten vil bli levert med Urban stil, som vil si en lys atmo­sfæ­re med mør­ke de­tal­jer.

Alle leilighetene i Støperiet holder høy standard. Boligene er lyse og trivelige, med store vindusflater, vannbåren varme, eikeparkett og flislagte bad.

Kjøkken.
Kjøkkeninnredning vil bli levert i Urban glatt utførelse, med gripekant, Sigdal. LED-belysning under overskap, eikelaminat benkeplate, nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål og ett-greps blandebatteri. Avtrekksvifte med integrert komfyrvakt plasseres i overskap. Kjøkkenet leveres med integrerte hvitevarer fra Siemens.

Sanitær.
Det leveres integrert oppvaskmaskin i kjøkkenbenk og opplegg forberedt for vaskemaskin/tørketrommel på bad som vist på tegning.

Elektro.
Det monteres skjult elektriske anlegg i leilighetene, bortsett fra ved betongvegger/leilighetsskillevegger hvor det kan bli åpent. Det leveres innfelte downlights i himling i entre og på bad. For lyspunkt i betonghimling leveres stikkontakt i overgang mellom himling og vegg, ikke belysning. Alle rom får stikkontakter og lampepunkter som dekker et normalt behov og etter forskrift NEK400/2014-NEK399. Belysning under overskap på kjøkken. Stikkontakt monteres for vaskemaskin og tørketrommel. Det leveres belysning i bod. Utebelysning og stikk leveres på alle balkonger/terrasser. Det leveres kun LED belysning.

Ventilasjon.
Det leveres balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Separat aggregat leveres i hver leilighet. Avtrekk fra bad, WC og kjøkken kobles til aggregatet. Tilluft føres til øvrige rom. Ventilasjonsaggregat plasseres primært i bod. Avkastluft føres over yttertak. Ventilasjonsføringer kasses inn eller skjules i nedforet himling.

Vegger.
Malte innvendige vegger av gips og betong.
Keramiske fliser på bad.

Gulv.
3-stavs hvitpigmentert eikeparkett i entre, stue, kjøkken, soverom og innvendig bod.
Keramiske fliser på bad/wc.

Himling.
Hvitmalt himling i betong med synlige v-fuger. Hvitmalt nedsenket gipshimling i entre og bad, samt der det er nedforet tekniske føringer. I bod/bodskap vil det leveres synlige rør og kanaler, for eksempel ventilasjonsrør. Alle himlinger får synlige sprinkelhoder.

TILVALG
Bad:
Kjøper 1 har valgt tilvalg kr. 57.217,- på bad i den her leiligheten, bl. a. toalett fra Starck. Se vedlegg i prospekt som viser det oppgraderte badet.

Innhold

Leiligheten ligger i 4. etg. og inneholder;

Gang, wc-rom, bad, 2 soverom, bad, åpen kjøkkenløsning og stue med utgang til veranda.

Parkering

Det følger med 1 stk parkeingsplass til denne leiligheten, som tildeles ved overlevering/ferdigstillelse av leiligheten
Sportsboder leveres med betonggulv og nettingvegger/dører med hengelås. Parkeringskjeller leveres ikke oppvarmet.
.

Byggemåte

Byggets bærekonstruksjon utføres i betong og stål. Parkeringskjeller utføres i plass-støpt vanntett betong. Skillevegger i betong eller plassbygde lyd og brannvegger. Etasjeskillere i plass-støpt eller prefab-betong. Plass-støpt eller prefab-betongvegger i heis-/trappesjakt, støvbundet i lys farge.

Innvendige vegger (ikke leilighetsskillevegger) utføres i stål-/trestenderverk, isolert og kledd med gipsplater. Fasadene bygges opp som isolerte bindingsverkvegger og kles utvendig med panel, puss, tegl og/eller plater.

Balkonggulv er å anse som utvendig konstruksjon. Balkonger leveres med tremmer over betonggulv med fall til renne/avløp, men drypp fra overliggende balkong må påregnes ved regnvær. Balkongrekkverk leveres med utførelse tilpasset øvrig fasadekledning.
Innvendig himlingshøyde blir netto ca. 2,6m, med unntak av der det er nedforet himling, primært i entré og bad. Det må også påregnes nedforing/innkassing av tekniske føringer i andre rom.

Boligtype og byggeår

Leilighet Eierseksjon, oppført i 2019

Primærrom: 84 kvm, Bruttoareal: 91 kvm

Det gjøres spesielt oppmerksom på at dette salget gjelder salg av kontraktsposisjon. Kjøpet reguleres av kjøpsloven, og avhendingslova. Ved kjøp av en kontraktsposisjon vil kjøper tre inn i en kontrakt som allerede er inngått mellom entreprenør og selger. Kjøper vil tre inn i selger sine rettigheter og plikter i hht den opprinnelige kjøpekontrakten, og prospektet som ligger vedlagt.

Energimerking

Byggene og leilighetene er prosjektert i henhold til Teknisk Forskrift 2010 og de fleste leilighetene vil holde karakteren B. Enkelte leiligheter med mye fasade vil kunne få energimerke C. Som en konsekvens av de gode isoleringskvalitetene i glasset i vinduer og balkongdører kan det vinterstid oppstå rim på utsiden av glasset.

Oppvarming

Leilighetene forsynes med varmtvann og vannbåren varme (gulvvarme) via det lokale fjernvarmenettet. Det legges vannbåren gulvvarme i alle rom, foruten innvendig bod, med egen termostat til hvert rom/sone. Det monteres separate vannmålere for varmt og for kaldt tappevann i hver leilighet. Oppvarming og varmt tappevann belastes dermed i henhold til eget forbruk. Leilighetene får ikke varmtvannsberedere. Varmesentralen for sameiet plasseres i teknisk rom i kjeller. Avregning av energi utføres av sameiet basert på fellesmåleren for varme. Fellesmåleren måler all energi og vannforbruk for hele sameiet. Medgått forbruk til fellesarealene fordeles på seksjonene.

Vei/Vann/Avløp

Offentlig vei, vann og avløp til eiendommen. Privat stikkledning frem til offentlig nett.

Tomt

Utomhus arealene vil i hovedsak bli opparbeidet i henhold til utomhusplan i prospektet. Utomhusplanen i prospektet er imidlertid av illustrativ karakter og utbygger forbeholder seg retten til å foreta endringer med hensyn på utforming, materialvalg mv. På utomhusplanen fremkommer opparbeidet område med felles oppholdssoner. Det kan også opparbeides midlertidige adkomster m.v. slik at endelig løsning først ferdigstilles på et senere tidspunkt. Det vil leveres sykkelstativer og en egen konstruksjon for kajakkparkering. Grøntområder vil bli beplantet og tilsådd. Adkomst til parkeringskjeller samt internveier på eiendommen vil ha overflater av asfalt/betongstein/hagesingel og betong. Det leveres LED utebelysning, utvendige felles vannkraner og felles avfallsbrønner type Memphis eller tilsvarende. Det gjøres oppmerksom på at tomten ikke er endelig fradelt og oppmålt.

Beliggenhet

Bo på historisk grunn rett ved sjøen, midt i byen Moss.
Kunne du tenke deg å bo sentralt, men rolig? Aktivt, men med gode rom for avslapning og rekreasjon? Støperiet er det første boligprosjektet som blir bygget på Verket og vil bestå av ca. 166 leiligheter i ulike størrelser og prisklasser. Bygg C har 37 leiligheter fordelt på 6 etasjer, og blir hjemmet til noen av de første menneskene som ønsker å bosette seg i denne nye, spennende delen av Moss. Verket ligger fantastisk til; her kan du bo vestvendt, midt i sentrum og rett ved sjøen. Urban arkitektur møter sol, sjø og et pulserende liv. Velkommen!

Støperiet ligger også sentralt i forhold til både Oslo (45 min), Vestfold (30 min) og Sverige (40 min).

Eiendom

Resalg Støperiet leilighet 159
Gnr.3 Bnr.3141 Snr.106 i Moss kommune

Veibeskrivelse

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Meglergaarden. Velkommen til visning!

Oppdragsnummer

20-19-0271

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: Mats Måleng, Email: maleng@meglergaarden.no, SMS: 97 71 95 59 eller per fax til megler. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det Forbrukerinformasjon om budgivning , som er inntatt på side 2 i budskjema.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet 10/09/19 og utformet i hht Lov om eiendomsmegling av 29.06.2007. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Regulering

Boligen ligger i et regulert område

Kommuneplanens Arealdel
endelig vedtatt arealplan med ikrafttredelse 20.06.2011

Sentrumsplan Moss
Kommunedelplan
endelig vedtatt arealplan med ikrafttredelse 15.06.2015

Reguleringsplan Verket
Områderegulering
endelig vedtatt arealplan med ikrafttredelse 14.12.2015

Servitutter

Følgende er tinglyst på eiendommen:
1874/904484-1/87 Skjønn
02.11.1874

1874/904485-1/87 Skjønn
19.12.1874

1881/906503-1/87 Skjønn
27.05.1881

1884/904246-1/87 Erklæring/avtale
03.10.1884

1884/904247-1/87 Erklæring/avtale
07.11.1884

1951/1151-1/87 Bestemmelse om kloakkledn
26.04.1951

1960/3748-1/87 Erklæring/avtale
18.10.1960

1967/2968-1/87 Erklæring/avtale
24.06.1967

1967/2969-1/87 Bestemmelse om veg
24.06.1967

1985/990052-1/87 Erklæring/avtale
20.02.1985

1990/5614-6/87 Best. om adkomstrett
11.06.1990

1995/2034-1/87 Erklæring/avtale
17.03.1995

2006/217590-1/200 Erklæring/avtale
03.05.2006

2016/527141-1/200 Erklæring/avtale
13.06.2016

2017/1216404-1/200 Bestemmelse om nettstasjon
02.11.2017 21:00

2017/1216404-2/200 Bestemmelse om adkomstrett
02.11.2017 21:00

2018/1401879-1/200 Bestemmelse om vann/kloakk
12.10.2018 21:00

2018/1401879-2/200 Bestemmelse om jordvarme/jordsløyfe/fjernvarme
12.10.2018 21:00

Garantier

Det er stilt garanti på 3 % av opprinnelig kjøpesum iht buofl § 12, Garantien økes til 5 % fra overtagelse og løper deretter i fem år. Garantien er beregnet med utgangspunkt i den opprinnelige kjøpesummen, dvs. uten merverdi for kontraktsposisjon og ev. tilvalg o.l

Forsikring

Bygg og eiendom vil være forsikret av selger frem til og med overtagelsen, deretter tegnes en bygningsforsikring på vegne av sameiet. Kjøper må selv tegne innbo- og løsøreforsikring.

Utleie

Eiendommen kan utleies.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Leilighetene planlegges ferdigstilt i November 2019. Nærmere angivelse av ferdigstillelse vil komme så fort det lar seg gjøre. Overtagelse vil bli varslet kjøper ca. 3 måneder før antatt overtagelse. Utbygger kan kreve at overtagelse skjer inntil 4 måneder tidligere enn forventet.

Det vil foreligge ferdigattest eller midlertidlig brukstillatelse ved overtakelse.

Overtagelse

Leiligheten er varslet kalr for overtagelse i uke 46 2019.

Bustadoppføringsloven

Kjøpet reguleres av Lov om avtaler med forbruker om oppføring av ny bustad m.m. (bustadoppføringslova) 13. juni 1997 nr. 43 I tilfeller hvor kjøper er profesjonell i henhold til Bustadoppføringslova, dvs gjør kjøpet som ledd i næringsvirksomhet, kan selger kreve at avtalen reguleres av Lov om avhending av fast eigedom (avhendingslova) 3. juli 1992 nr. 93. Tilsvarende gjelder dersom boligen er ferdigstilt på avtaletidspunktet, slik at avhendingslova rettmessig kan benyttes istedenfor bustadoppføringslova. Selger kan i slike tilfeller velge at boligen bli solgt "as-is" i henhold til avhendingslova.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (Hvitvaskingsloven) er megler pliktig å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder ikke foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere "mistenkelige transaksjoner" til Økokrim. Med "mistenkelig transaksjon" menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldende mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Lov om hvitvasking.

Utgifter på eiendommen

Stipulerte felleskostnader for denne leiligheten utgjør kr. 3.458,- pr. mnd.

Fellesutgifter vil avhenge av hvilke tjenester sameiet ønsker utført i felles regi, og fordeles i henhold til vedtektene. Fellesutgiftene er foreløpig stipulert til kr. 30,- pr. BRA/mnd. I tillegg vil det bli en à konto innbetaling som er stipulert til kr. 8,- BRA/mnd for oppvarming og varmt vann via fjernvarme. Fellesutgifter for garasjeplass- og bod er foreløpig stipulert til kr. 150,- pr mnd og kr 50,- pr mnd for de seksjonseiere som kun har bod.

Fellesutgifter, slik de er stipulert, består bl.a. av forretningsførsel og revisjon, styrehonorar til sameiets styre, strøm i fellesarealer, drift av garasjeanlegg, kajakk- og sykkelpool, kabel-TV/bredbånd (grunnpakke), forsikring av bygningsmasse, kommunale avgifter (vann, kloakk, renovasjon), trappevask, drift av sameiets grøntarealer, serviceavtaler (heis, varmeanlegg, ventilasjon og garasjeport), løpende bygningsmessig vedlikehold samt oppvarming av fellesarealer. Fellesutgifter reguleres i sameiets vedtekter og bygger i utgangspunktet på en fordelingsnøkkel mellom hhv sameiebrøk og likedeling basert på utgiftens art. Oppvarming og strømforbruk til den enkelte seksjon, eiendomsskatt, TV/bredbånd utover grunnpakke, vaktmestertjenester m.v. kommer i tillegg til fellesutgifter.

Oppgjør

Det forutsettes at en delinnbetaling på kr. 470 000,- ved transport av garanti siden det er innbetalt 10 % av kjøper 1. Innbetales ved kontraktsinngåelse til meglers klientkonto for prosjektet. Delinnbetaling fra kjøper forutsetter at selger har stilt garanti i henhold til bustadoppføringslova § 12. Alle renter på beløp innbetalt til meglers klientkonto tilfaller i sin helhet kjøper. Det kan ikke tas pant i kjøpt bolig for delinnbetalingen.

Hovedoppgjør (rest kjøpesum og omkostninger) skal innbetales til meglers klientkonto senest èn uke før overtagelse av eierseksjonen. Forsinkes betaling med mer enn 21 dager for beløpet som forfaller ved kontraktsinngåelsen og 30 dager for øvrige avtalte innbetalinger, har selger rett til å heve handelen og foreta dekningssalg av eiendommen.

1: Kontant ved kontraktsignering 10% av opprinnelig kjøpesum kr. 470.000,-

2: Betaling i forkant av overtagelse (resterende kjøpesum og omkostninger ihht. kjøpekontrakt (pluss evt. flere tilvalg): Kr. 4.541.818,-

Total innbetaling 1. og 2.: kr. 5.011.818

Det forutsettes at kjøper fremlegger bekreftelse på finansiering av kjøpet umiddelbart etter aksept av bud! Kjøpesummen med tillegg av alle omkostninger betales til meglers klientkonto dagen før overtagelse av eiendommen skal skje. Det gjøres oppmerksom på at megler er underlagt lov om hvitvasking som innebærer en plikt til å melde fra til Økokrim om evt. mistenkelige transaksjoner.

Forretningsfører

Utbygger vil engasjere Vansjø Boligbyggelag som forretningsfører for å forestå sameiets drift- og regnskap. Forretningsfører vil bli engasjert for 3 driftsår og kan erstattes av andre etter endt engasjement på sameiets årsmøte.

Ligningsverdi

Eiendommens likningsverdi fastsettes etter ferdigstillelse i forbindelse med første likningsoppgjør. Likningsverdien vil normalt være på ca. 25-30 % av førstegangs kjøpesum. Likningsverdien for primærboliger og sekundærboliger fastsettes etter forskjellige brøker. Kjøper selv skal sende inn opplysninger om adresse, areal, boligtype, byggeår til skattemyndighetene. Se nærmere info på www.skatteetaten.no.

Areal

Primærrom: 84 kvm, Bruttoareal: 91 kvm

Sameiet

Støperiet Sameie

Leiligheten selges som selveierleilighet, og organiseres i et boligsameie etter eierseksjonsloven. Det vil bli utarbeidet vedtekter som regulerer forholdet mellom seksjonene, og det legges opp til felleskostnader som er spesifisert under avsnitt om "utgifter på eiendommen". Kjøper har full rettslig råderett over sin eierseksjon, og hver seksjon pantsettes særskilt og uavhengig av de øvrige i sameiet. Alle kjøpere får eget skjøte.

Salg av kontraktsposisjon

Dette prospektet beskriver salg av kontraktsposisjon for en konkret bolig under oppføring. Ny selger overtar selgers (førstegangskjøpers) rettigheter og plikter i henhold til opprinnelig kontrakt.

Ved kjøp av kontraktsposisjon må hovedkontrakten overtas med alle rettigheter og plikter, herunder betalingsvilkår og lovpålagte garantier. Opprinnelig kontrakt regulerer alle forhold knyttet til leveransen av boligen. Det forutsetter at kjøper grundig har gjennomgått den opprinnelige kjøpekontrakten, før bud inngis.

Handelen reguleres av kjøpekontrakt som inngås etter at kjøpstilbud på kontraktposisjonen er akseptert. Det tas forbehold om at utbygger aksepterer transport av opprinnelig kontrakt og at garantistiller godkjenner transport av garantien/e. Eventuelle forbehold som kjøper har tatt skal være avklart.

Dersom det er forbehold i opprinnelige kontrakten som ikke er hevet ved inngåelse av kontrakt på kontraktsposisjonen, og utbygger gjør gjeldende ett eller flere av disse med den følge at opprinnelig kontrakt bortfaller, vil også kontrakten bortfalle. Eventuelle innbetalte midler tilbakebetales tillagt den til enhver tid gjeldende rente på klientkonto.

I tilfeller hvor det oppstår mangler eller forsinkelser i forhold til opprinnelig kontrakt, eller overlevering er av en slik art at kontrakten heves, vil kjøper kunne ha krav på tilbakebetaling av vederlaget som er betalt til selger i hovedkontrakten (utbygger), men ikke kjøpesummen for kontraktsposisjonen som er betalt til videreselgeren (førstegangskjøperen)

Skulle noe virke uklart - kontakt megler.

Tinglysing av hjemmel

Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtagelse.