Boliger for salg – Kjøpe bolig i Moss og omegn

VERKET/STØPERIET - Ny to-roms selveierleilighet med stor flott terrasse og gode solforhold! (Salg av kontraktsposisjon)

Slide image
Leilighet 130 på Støperiet formidles av Meglergaarden AS
Slide image
Plantegning
Slide image
Plantegning
Slide image
Tidløst kjøkken i hvit glatt utførelse
Slide image
Delikat flislagt bad
Slide image
Romslig dusjhjørne
Slide image
Flott beliggenhet med enkel adkomst i 1. etasje
Slide image
Boligens uteplass vil bli innglasset før overtagelse
Slide image
Elvepromenaden
Slide image
Elvepromenaden
Slide image
Elvepromenaden
Slide image
Elvepromenaden
Slide image
Ta del i en ny bydel som vokser frem på Verket!
Slide image
Ny gangbro til Møllebyen
Slide image
Ny gangbro til Møllebyen
Slide image
I Møllebyen finner du blant annet flere spisesteder, kino og bibliotek
Slide image
Mossefossen er et flott element i næromgivelsene
Slide image
Mossefossen er et flott element i næromgivelsene
Slide image
Plantegning med plassering i bygget
Slide image
Ankers hus rommer mange spennende arbeidsplasser
Slide image
Velkommen til Verket!
Resalg Støperiet leilighet 130, 1534 Moss
Vis kart
Prisantydning
2 990 000,- + omkostninger
Eierform
Eier (Selveier)
Boligtype
Leilighet
Soverom
1
Primærrom
43 kvm
Bruksareal
47 kvm
Energimerke
B
Fasiliteter
Balkong/Terrasse, Parkett, Heis, Barnevennlig, Rolig, Kabel-TV, Moderne, Sentralt, Fiskemulighet, Bademulighet, Offentlig vann/kloakk, Bredbåndstilknytning, Livsløpsstandard, Lademulighet
Visning
Ta kontakt for å avtale visning

Mats Måleng

Eiendomsmegler MNEF
Telefon
Mobil
E-post
Innhold og standard
Beliggenhet
Oppdrag
Pris og omkostninger
Annet

Standard

Annonsen inneholder kun illustrasjonsbilder og er ikke bilder fra den aktuelle leiligheten.


Leilighet nr.130 blir lys og innbydende med store vindusflater og en gjennomgående høy standard. Leiligheten har en flott beliggenhet på hjørnet i 1. etasje med en god planløsning som gir et luftig og romslig preg. Fra stuen er det utgang til en stor terrasse på hele 36 m2 som vender mot Mosseelven i syd og sjøen i vest, her får du godt med både lys og sol.

Følgende er utdrag fra prosjektets standard leveransebeskrivelse:

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning vil bli levert i Skandinavisk(hvit) stil, glatt utførelse, med gripekant, type Sigdal Horisont eller tilsvarende. LED-belysning under overskap, laminat benkeplate, nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål og ett-greps blandebatteri. Avtrekksvifte med integrert komfyrvakt plasseres i overskap. Kjøkkenet leveres med integrerte hvitevarer.

Sanitær:
Det leveres integrert oppvaskmaskin i kjøkkenbenk og opplegg forberedt for vaskemaskin/tørketrommel på bad som vist på tegning.

Elektro:
Det monteres skjult elektriske anlegg i leilighetene, bortsett fra ved betongvegger/leilighetsskillevegger hvor det kan bli åpent. Det leveres innfelte downlights i himling i entre og på bad. For lyspunkt i betonghimling leveres stikkontakt i overgang mellom himling og vegg, ikke belysning. Alle rom får stikkontakter og lampepunkter som dekker et normalt behov og etter forskrift NEK400/2014-NEK399. Belysning under overskap på kjøkken. Stikkontakt monteres for vaskemaskin og tørketrommel. Det leveres belysning i bod. Utebelysning og stikk leveres på alle balkonger/terrasser. Det leveres kun LED belysning.

Ventilasjon.:
Det leveres balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Separat aggregat leveres i hver leilighet. Avtrekk fra bad, WC og kjøkken kobles til aggregatet. Tilluft føres til øvrige rom. Ventilasjonsaggregat plasseres primært i bod. Avkastluft føres over yttertak. Ventilasjonsføringer kasses inn eller skjules i nedforet himling.

Vegger:
Malte innvendige vegger av gips og betong.
Keramiske fliser på bad.

Gulv:
Hvitpigmentert eikeparkett 14mm, trestavs i entre, stue, kjøkken, soverom og innvendig bod.
Keramiske fliser på bad/wc.

Himling:
Hvitmalt himling i betong med synlige v-fuger. Hvitmalt nedsenket gipshimling i entre og bad, samt der det er nedforet tekniske føringer. I bod/bodskap vil det leveres synlige rør og kanaler, for eksempel ventilasjonsrør. Alle himlinger får synlige sprinkelhoder.

Innhold

2-roms selveierleilighet som inneholder følgende:
Entré, bad/vaskerom, stue/kjøkken, soverom og bod.

Det medfølger egen sportsbod i kjelleren på ca. 5 m2.

Parkering

Det medfølger ingen egen parkeringsplass til leiligheten. Parkering etter områdets gjeldene bestemmelser, det er muligheter for leie av parkeringsplass i området

Byggemåte

Byggets bærekonstruksjon utføres i betong og stål. Parkeringskjeller utføres i plass-støpt vanntett betong. Skillevegger i betong eller plassbygde lyd og brannvegger. Etasjeskillere i plass-støpt eller prefab-betong. Plass-støpt eller prefab-betongvegger i heis-/trappesjakt, støvbundet i lys farge.

Innvendige vegger (ikke leilighetsskillevegger) utføres i stål-/trestenderverk, isolert og kledd med gipsplater. Fasadene bygges opp som isolerte bindingsverkvegger og kles utvendig med panel, puss, tegl og/eller plater.

Balkonggulv er å anse som utvendig konstruksjon. Balkonger leveres med tremmer over betonggulv med fall til renne/avløp, men drypp fra overliggende balkong må påregnes ved regnvær. Balkongrekkverk leveres med utførelse tilpasset øvrig fasadekledning.

Innvendig himlingshøyde blir netto ca. 2,6m, med unntak av der det er nedforet himling, primært i entré og bad.

Boligtype og byggeår

Det gjøres spesielt oppmerksom på at objektet for dette salget er salg av kontraktsposisjon. Kjøpet reguleres av kjøpsloven, og avhendingslova.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter B

Oppvarming

Leilighetene forsynes med varmtvann og vannbåren varme (gulvvarme) via det lokale fjernvarmenettet. Det legges vannbåren gulvvarme i alle rom, foruten innvendig bod, med egen termostat til hvert rom/sone. Det monteres separate vannmålere for varmt og for kaldt tappevann i hver leilighet. Oppvarming og varmt tappevann belastes dermed i henhold til eget forbruk. Leilighetene får ikke varmtvannsberedere. Varmesentralen for sameiet plasseres i teknisk rom i kjeller. Avregning av energi utføres av sameiet basert på fellesmåleren for varme. Fellesmåleren måler all energi og vannforbruk for hele sameiet. Medgått forbruk til fellesarealene fordeles på seksjonene.

Vei/Vann/Avløp

Offentlig vei, vann og avløp til eiendommen. Privat stikkledning frem til offentlig nett.

Tomt

Utomhus arealene vil i hovedsak bli opparbeidet i henhold til utomhusplan i prospektet. Utomhusplanen i prospektet er imidlertid av illustrativ karakter og utbygger forbeholder seg retten til å foreta endringer med hensyn på utforming, materialvalg mv. På utomhusplanen fremkommer opparbeidet område med felles oppholdssoner. Det kan også opparbeides midlertidige adkomster m.v. slik at endelig løsning først ferdigstilles på et senere tidspunkt.
Det vil leveres sykkelstativer og en egen konstruksjon for kajakkparkering. Grøntområder vil bli beplantet og tilsådd. Adkomst til parkeringskjeller samt internveier på eiendommen vil ha overflater av asfalt/betongstein/hagesingel og betong.
Det leveres LED utebelysning, utvendige felles vannkraner og felles avfallsbrønner type Memphis eller tilsvarende.

Det gjøres oppmerksom på at tomten ikke er endelig fradelt og oppmålt.

Beliggenhet

På Støperiet har du byfjorden og marka som nærmeste nabo, og kort vei til alt. Alle beboere får gratis tilgang til både kajakk og sykler, slik at de kan nyte nærområdet til det fulle. På Støperiet blir du en del av et aktivt lokalsamfunn, i et område med solide historiske røtter! Støperikvartalet ligger ikke bare fantastisk til, det har også en spennende og unik estetikk. Bygningene har varierende høyder, design og materialer noe som gjør at Støperiet får sin helt egne identitet. Fasadene består av teglsten, trekledning, puss og metallplater. Store glassfelter gjør at Støperiet blir et lyst og trivelig sted å bo.

Området rundt Støperiet er frodig og grønt og rett utenfor døren finner du kulturplassen. Her kan du stoppe opp dersom du ønsker å se på livet og mennesker før du tusler videre, forbi elvelandskapet og til den flotte byparken. Eller kanskje til marinaen, enten for å ta båten rundt Jeløya eller bare for å titte litt, drikke en kaffe og kjenne på den friske luften. Om du vil over til Møllebyen og gågata er veien kort når du følger den hyggelige broen som krysser elva.

Det ligger heller ikke langt fra vakre Jeløy hvor det er to av strendene som har fått tildelt blått flagg. Alby og Galleri F15 som er et ledende kunstsenter i Norge som har stadig utstillinger man kan besøke. De er også kjent for sin gode kringle som cafèen lager, hvor man kan nyte en kringlebit etter en fin søndagstur.

Kort oppsummert så ligger Verket/Støperiet fantastisk til; her kan du bo midt i sentrum og rett ved sjøen. Urban arkitektur møter sol, sjø og et pulserende liv

Eiendom

Salg av kontraktsposisjon Støperiet leilighet nr. 130
Gnr.3 Bnr.3141 Snr.77 i Moss kommune

Veibeskrivelse

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Meglergaarden. Velkommen til visning!

Oppdragsnummer

20-19-0198

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: Mats Måleng, Email: maleng@meglergaarden.no, SMS: 97 71 95 59 eller per fax til megler. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det Forbrukerinformasjon om budgivning , som er inntatt på side 2 i budskjema.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (dato) og utformet i hht Lov om eiendomsmegling av 29.06.2007. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Regulering

Kommuneplanens Arealdel
endelig vedtatt arealplan med ikrafttredelse 20.06.2011

Sentrumsplan Moss
Kommunedelplan
endelig vedtatt arealplan med ikrafttredelse 15.06.2015

Reguleringsplan Verket
Områderegulering
endelig vedtatt arealplan med ikrafttredelse 14.12.2015

Servitutter

Følgende er tinglyst på eiendommen:

1874/904484-1/87 Skjønn
02.11.1874

1874/904485-1/87 Skjønn
19.12.1874

1881/906503-1/87 Skjønn
27.05.1881

1884/904246-1/87 Erklæring/avtale
03.10.1884

1884/904247-1/87 Erklæring/avtale
07.11.1884

1951/1151-1/87 Bestemmelse om kloakkledn
26.04.1951

1960/3748-1/87 Erklæring/avtale
18.10.1960

1967/2968-1/87 Erklæring/avtale
24.06.1967

1967/2969-1/87 Bestemmelse om veg
24.06.1967

1985/990052-1/87 Erklæring/avtale
20.02.1985

1990/5614-6/87 Best. om adkomstrett
11.06.1990

1995/2034-1/87 Erklæring/avtale
17.03.1995

2006/217590-1/200 Erklæring/avtale
03.05.2006

2016/527141-1/200 Erklæring/avtale
13.06.2016

2017/1216404-1/200 Bestemmelse om nettstasjon
02.11.2017 21:00

2017/1216404-2/200 Bestemmelse om adkomstrett
02.11.2017 21:00

2018/1401879-1/200 Bestemmelse om vann/kloakk
12.10.2018 21:00

2018/1401879-2/200 Bestemmelse om jordvarme/jordsløyfe/fjernvarme
12.10.2018 21:00

Garantier

I henhold til bustadoppføringslova plikter selger å stille bankgaranti på 3% av kjøpesum i byggetiden og 5% av kjøpesum i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper, i henhold til bustadsoppføringslova §12. Overføring av kjøpers delinnbetaling fra megler til selger er avhengig av at selger har stilt garanti i henhold til bustadoppføringslova §47. Kostnader ved eventuelle påkrevde endringer av garantier knyttet til videresalg eller transport av kjøpekontrakt bekostes ikke av selger. For øvrig gjelder Lov om Eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette. Utbygger har rett til å stille de nevnte garantier som en samlet garanti for hele eller deler av prosjektet.

Forsikring

Bygg og eiendom vil være forsikret av selger frem til og med overtagelsen, deretter tegnes en bygningsforsikring på vegne av sameiet. Kjøper må selv tegne innbo- og løsøreforsikring.

Utleie

Eiendommen kan utleies.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Midlertidig brukstillatelse vil foreligge innen innflyttning.

Overtagelse

4. kvartal 2019

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (Hvitvaskingsloven) er megler pliktig å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder ikke foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere "mistenkelige transaksjoner" til Økokrim. Med "mistenkelig transaksjon" menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldende mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Lov om hvitvasking.

Utgifter på eiendommen

Fellesutgifter vil avhenge av hvilke tjenester sameiet ønsker utført i felles regi, og fordeles i henhold til vedtektene. Fellesutgiftene er foreløpig stipulert til kr. 30,- pr. BRA/mnd. I tillegg vil det bli en à konto innbetaling som er stipulert til kr. 8,- BRA/mnd for oppvarming og varmt vann via fjernvarme. Fellesutgifter for garasjeplass- og bod er foreløpig stipulert til kr. 150,- pr mnd og kr 50,- pr mnd for de seksjonseiere som kun har bod.

Fellesutgifter, slik de er stipulert, består bl.a. av forretningsførsel og revisjon, styrehonorar til sameiets styre, strøm i fellesarealer, drift av garasjeanlegg, kajakk- og sykkelpool, kabel-TV/bredbånd (grunnpakke), forsikring av bygningsmasse, kommunale avgifter (vann, kloakk, renovasjon), trappevask, drift av sameiets grøntarealer, serviceavtaler (heis, varmeanlegg, ventilasjon og garasjeport), løpende bygningsmessig vedlikehold samt oppvarming av fellesarealer. Fellesutgifter reguleres i sameiets vedtekter og bygger i utgangspunktet på en fordelingsnøkkel mellom hhv sameiebrøk og likedeling basert på utgiftens art.
*Oppvarming og strømforbruk til den enkelte seksjon, eiendomsskatt, TV/bredbånd utover grunnpakke, vaktmestertjenester m.v. kommer i tillegg til fellesutgifter

Oppgjør

Det forutsettes en delinnbetaling på kr. 262.500,- ved signatur av kontrakt siden det er innbetalt 10 % av selger 1. Innbetales ved kontraktsinngåelse til meglers klientkonto. Delinnbetaling fra kjøper forutsetter at utbygger har stilt garanti i henhold til bustadoppføringslova § 12. Det kan ikke tas pant i kjøpt bolig for delinnbetalingen. Hovedoppgjør (rest kjøpesum og omkostninger) skal innbetales til meglers klientkonto senest èn uke før overtagelse av eierseksjonen. Forsinkes betaling med mer enn 21 dager for beløpet som forfaller ved kontraktsinngåelsen og 30 dager for øvrige avtalte innbetalinger, har selger rett til å heve handelen og foreta dekningssalg av eiendommen.

1: Kontant ved kontraktsignering 10% av opprinnelig kjøpesum kr. 262.500,-
2: Betaling i forkant av overtagelse (resterende kjøpesum og omkostninger ihht. kjøpekontrakt: Kr. 2.949.374,-
Total innbetaling 1. og 2.: Kr. 3.211.874,-

Det forutsettes at kjøper fremlegger bekreftelse på finansiering av kjøpet umiddelbart etter aksept av bud! Kjøpesummen med tillegg av alle omkostninger betales til meglers klientkonto dagen før overtagelse av eiendommen skal skje. Det gjøres oppmerksom på at megler er underlagt lov om hvitvasking som innebærer en plikt til å melde fra til Økokrim om evt. mistenkelige transaksjoner.

Forretningsfører

Vansjø BBL

Ligningsverdi

Ligningsverdi er pt. ikke fastsatt. Ligningsverdien fastsettes av Ligningskontoret etter ny beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistret bosatt) eller "sekundærbolig" (alle andre boliger man måtte eie). Ligningsverdien for primærboliger vil normalt utgjøre inntil ca. 30 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil ligningsverdien utgjøre 70 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal.

Areal

1.Etasje: Primærrom: 43 kvm, Bruksareal: 47 kvm

Sameiet

Eiendommen vil bli organisert som et eierseksjonssameie i henhold til lov om eierseksjoner (eierseksjonsloven) 23. mai 1997 nr. 31. Eierseksjonssameiets navn blir Støperiet Sameie og vil bestå av ca. 166 boligseksjoner og ca. 6 næringsseksjoner, planlagt med totalt 5 bygninger rundt et felles tun. Det presiseres at antall byggetrinn, bygg og seksjoner ikke er endelig fastsatt. Byggherren står fritt til å foreta den nærmere organisering av prosjektet, herunder antall byggetrinn og bygg, samt antall og type seksjoner på slik måte utbygger finner hensiktsmessig.

Tinglysing av hjemmel

Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtagelse.

Salg av kontraktsposisjon

Dette prospektet beskriver salg av kontraktsposisjon for en konkret bolig under oppføring. Ny selger overtar selgers (førstegangskjøpers) rettigheter og plikter i henhold til opprinnelig kontrakt. Ved kjøp av kontraktsposisjon må hovedkontrakten overtas med alle rettigheter og plikter, herunder betalingsvilkår og lovpålagte garantier. Opprinnelig kontrakt regulerer alle forhold knyttet til leveransen av boligen. Det forutsetter at kjøper grundig har gjennomgått den opprinnelige kjøpekontrakten, før bud inngis. Handelen reguleres av kjøpekontrakt som inngås etter at kjøpstilbud på kontraktposisjonen er akseptert. Det tas forbehold om at utbygger aksepterer transport av opprinnelig kontrakt og at garantistiller godkjenner transport av garantien/e. Eventuelle forbehold som kjøper har tatt skal være avklart. Dersom det er forbehold i opprinnelige kontrakten som ikke er hevet ved inngåelse av kontrakt på kontraktsposisjonen, og utbygger gjør gjeldende ett eller flere av disse med den følge at opprinnelig kontrakt bortfaller, vil også kontrakten bortfalle. Eventuelle innbetalte midler tilbakebetales tillagt den til enhver tid gjeldende rente på klientkonto. I tilfeller hvor det oppstår mangler eller forsinkelser i forhold til opprinnelig kontrakt, eller overlevering er av en slik art at kontrakten heves, vil kjøper kunne ha krav på tilbakebetaling av vederlaget som er betalt til selger i hovedkontrakten (utbygger), men ikke kjøpesummen for kontraktsposisjonen som er betalt til videreselgeren (førstegangskjøperen)

Skulle noe virke uklart - kontakt megler.