Boliger for salg – Kjøpe bolig i Moss og omegn

Verket - Vestvendt leilighet i 5. etg. med parkering i kjeller og heis i bygget - Salg av kontraktsposisjon

Slide image
Velkommen til Støperiet - Verket!
Slide image
Plantegning leilighet 161
Slide image
Ny bro over Mosseelven til Verket fra Møllebyen
Slide image
Verket blir til
Slide image
Illustrasjonsbilde
Slide image
Illustrasjonsbilde
Slide image
Leiligheten leveres med Urban stil - illustrert kjøkken
Slide image
Illustrasjon soverom
Slide image
Illustrasjon på flislagt bad
Slide image
Situasjonskart bygg C
Slide image
Leilighet 161
Slide image
Oversiktsbilde over Elveplassen
Slide image
Langs Mosseelven
Slide image
Møllebyen få skritt unna
Resalg Støperiet leilighet 161, 1534 Moss
Vis kart
Prisantydning
5 300 000,- + omkostninger
Eierform
Eier (Selveier)
Boligtype
Leilighet
Soverom
2
Primærrom
73 kvm
Bruksareal
80 kvm
Fasiliteter
Balkong/Terrasse, Parkett, Heis, Kabel-TV, Sentralt, Garasje/P-plass, Bademulighet, Offentlig vann/kloakk
Visning
Ta kontakt for å avtale visning

Tone Selfors Ekeland

Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig
Telefon
Mobil
E-post
Innhold og standard
Beliggenhet
Oppdrag
Pris og omkostninger
Annet

Standard

Kort oppsummert:

* Attraktiv vestvendt beliggenhet i 5. etasje
* Vestvendt veranda
* Begge soverommene vender inn mot gårdstun
* Vannbåren gulvvarme
* Parkeringsplass i kjeller
* Utførelse i Urban stil
* Bilpoolordning
* Heis i bygget
* Sentrumsnært
* Umiddelbar nærhet til sjøen og parkområde
* Kajakk og sykler tilgjengelig i området
* Mulighet for båtplass en kort gåtur fra leiligheten.

Kjøkken.
Kjøkkeninnredning vil bli levert i Urban glatt utførelse, med gripekant, type Sigdal eller tilsvarende. LED-belysning under overskap, eikelaminat benkeplate, nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål og ett-greps blandebatteri. Avtrekksvifte med integrert komfyrvakt plasseres i overskap. Kjøkkenet leveres med integrerte hvitevarer fra Siemens.

Sanitær.
Det leveres integrert oppvaskmaskin i kjøkkenbenk og opplegg forberedt for vaskemaskin/tørketrommel på bad som vist på tegning.

Elektro.
Det monteres skjult elektriske anlegg i leilighetene, bortsett fra ved betongvegger/leilighetsskillevegger hvor det kan bli åpent. Det leveres innfelte downlights i himling i entre og på bad. For lyspunkt i betonghimling leveres stikkontakt i overgang mellom himling og vegg, ikke belysning. Alle rom får stikkontakter og lampepunkter som dekker et normalt behov og etter forskrift NEK400/2014-NEK399. Belysning under overskap på kjøkken. Stikkontakt monteres for vaskemaskin og tørketrommel. Det leveres belysning i bod. Utebelysning og stikk leveres på alle balkonger/terrasser. Det leveres kun LED belysning.

Ventilasjon.
Det leveres balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Separat aggregat leveres i hver leilighet. Avtrekk fra bad, WC og kjøkken kobles til aggregatet. Tilluft føres til øvrige rom. Ventilasjonsaggregat plasseres primært i bod. Avkastluft føres over yttertak. Ventilasjonsføringer kasses inn eller skjules i nedforet himling.

Vegger.
Malte innvendige vegger av gips og betong.
Keramiske fliser på bad.

Gulv.
Hvitpigmentert eikeparkett 14mm, trestavs i entre, stue, kjøkken, soverom og innvendig bod.
Keramiske fliser på bad/wc.

Himling.
Hvitmalt himling i betong med synlige v-fuger. Hvitmalt nedsenket gipshimling i entre og bad, samt der det er nedforet tekniske føringer. I bod/bodskap vil det leveres synlige rør og kanaler, for eksempel ventilasjonsrør. Alle himlinger får synlige sprinkelhoder.

Innhold

Leiligheten ligger i 5. etg. og inneholder;
Gang med god plass til garderobe, bad, 2 soverom, åpen kjøkkenløsning og stue med utgang til vestvendt veranda.

Parkering

Det bygges kjeller med oppstillingsplasser for bil og sykkel, samt sportsboder.
Sportsboder leveres med betonggulv og nettingvegger/dører med hengelås.
Parkeringskjeller leveres ikke oppvarmet.
Det følger med 1 stk parkeingsplass til denne leiligheten, som tildeles ved overlevering/ferdigstillelse av leiligheten.
Det kan leveres opplegg for elbil-lading som tilvalg.

Byggemåte

Byggets bærekonstruksjon utføres i betong og stål. Parkeringskjeller utføres i plass-støpt vanntett betong. Skillevegger i betong eller plassbygde lyd og brannvegger. Etasjeskillere i plass-støpt eller prefab-betong. Plass-støpt eller prefab-betongvegger i heis-/trappesjakt, støvbundet i lys farge.

Fasadene bygges opp som isolerte bindingsverkvegger og kles utvendig med panel, puss, tegl og/eller plater.

Boligtype og byggeår

Leilighet Eierseksjon, oppført i 2019

Primærrom: 73 kvm, Bruksareal: 80 kvm

Energimerking

De fleste leiligheter i prosjektet er beregnet å få energimerke B grønn. Enkelte leiligheter med mye fasade vil kunne få energimerke C. Det vises for øvrig til leveringsbeskrivelsens nærmere detaljer.

Oppvarming

Leilighetene forsynes med varmtvann og vannbåren varme (gulvvarme) via det lokale fjernvarmenettet. Det legges vannbåren gulvvarme i alle rom, foruten innvendig bod, med egen termostat til hvert rom/sone. Det monteres separate vannmålere for varmt og for kaldt tappevann i hver leilighet. Oppvarming og varmt tappevann belastes dermed i henhold til eget forbruk. Leilighetene får ikke varmtvannsberedere. Varmesentralen for sameiet plasseres i teknisk rom i kjeller. Avregning av energi utføres av sameiet basert på fellesmåleren for varme. Fellesmåleren måler all energi og vannforbruk for hele sameiet. Medgått forbruk til fellesarealene fordeles på seksjonene.

Tomt

Utomhus arealene vil i hovedsak bli opparbeidet i henhold til utomhusplan i prospektet. Utomhusplanen i prospektet er imidlertid av illustrativ karakter og utbygger forbeholder seg retten til å foreta endringer med hensyn på utforming, materialvalg mv. På utomhusplanen fremkommer opparbeidet område med felles oppholdssoner. Det kan også opparbeides midlertidige adkomster m.v. slik at endelig løsning først ferdigstilles på et senere tidspunkt. Det vil leveres sykkelstativer og en egen konstruksjon for kajakkparkering. Grøntområder vil bli beplantet og tilsådd. Adkomst til parkeringskjeller samt internveier på eiendommen vil ha overflater av asfalt/betongstein/hagesingel og betong. Det leveres LED utebelysning, utvendige felles vannkraner og felles avfallsbrønner type Memphis eller tilsvarende. Det gjøres oppmerksom på at tomten ikke er endelig fradelt og oppmålt.

Fremdrift / forbehold
Leilighetene planlegges ferdigstilt ca 3. kvartal 2019. Nærmere angivelse av ferdigstillelse vil komme så fort det lar seg gjøre.
Overtagelse vil bli varslet kjøper ca. 3 måneder før antatt overtagelse. Utbygger kan kreve at overtagelse skjer inntil 4 måneder tidligere enn forventet.

Garantier
I henhold til bustadoppføringslova plikter selger å stille bankgaranti på 3% av kjøpesum i byggetiden og 5% av kjøpesum i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper, i henhold til bustadsoppføringslova §12. Overføring av kjøpers delinnbetaling fra megler til selger er avhengig av at selger har stilt garanti i henhold til bustadoppføringslova §47. Kostnader ved eventuelle påkrevde endringer av garantier knyttet til videresalg eller transport av kjøpekontrakt bekostes ikke av selger. For øvrig gjelder Lov om Eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette. Utbygger har rett til å stille de nevnte garantier som en samlet garanti for hele eller deler av prosjektet.

Beliggenhet

Bo på historisk grunn rett ved sjøen, midt i byen Moss.
Kunne du tenke deg å bo sentralt, men rolig? Aktivt, men med gode rom for avslapning og rekreasjon? Støperiet er det første boligprosjektet som blir bygget på Verket og vil bestå av ca. 166 leiligheter i ulike størrelser og prisklasser. Bygg C har 37 leiligheter fordelt på 6 etasjer, og blir hjemmet til noen av de første menneskene som ønsker å bosette seg i denne nye, spennende delen av Moss. Verket ligger fantastisk til; her kan du bo vestvendt, midt i sentrum og rett ved sjøen. Urban arkitektur møter sol, sjø og et pulserende liv. Velkommen!

Eiendom

Resalg Støperiet leilighet 161
Gnr.3 Bnr.3141 Snr.108 i Moss kommune

Oppdragsnummer

20-19-0051

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: Tone Selfors Ekeland, Email: ekeland@meglergaarden.no, SMS: 40 22 38 40 eller per fax til megler. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det Forbrukerinformasjon om budgivning , som er inntatt på side 2 i budskjema.

Salgsoppgave

Salgsoppgavedato: 12.03.2019

Utstyr

Det er gjort et tilvalg på ca kr. 15.000,- som bl.a. består av høyere kjøkkenskap, og 2 stk vitrineskap på kjøkken.

Forsikring

Utbygger vil engasjere Vansjø Boligbyggelag som forretningsfører for å forestå sameiets drift- og regnskap. Forretningsfører vil bli engasjert for 3 driftsår og kan erstattes av andre etter endt engasjement på sameiets årsmøte.

Utleie

Eiendommen kan utleies.

Salg av kontraktsposisjon
Dette prospektet beskriver salg av kontraktsposisjon for en konkret bolig under oppføring. Ny selger overtar selgers (førstegangskjøpers) rettigheter og plikter i henhold til opprinnelig kontrakt.

Ved kjøp av kontraktsposisjon må hovedkontrakten overtas med alle rettigheter og plikter, herunder betalingsvilkår og lovpålagte garantier. Opprinnelig kontrakt regulerer alle forhold knyttet til leveransen av boligen. Det forutsetter at kjøper grundig har gjennomgått den opprinnelige kjøpekontrakten, før bud inngis.

Handelen reguleres av kjøpekontrakt som inngås etter at kjøpstilbud på kontraktposisjonen er akseptert. Det tas forbehold om at utbygger aksepterer transport av opprinnelig kontrakt og at garantistiller godkjenner transport av garantien/e. Eventuelle forbehold som kjøper har tatt skal være avklart.

Dersom det er forbehold i opprinnelige kontrakten som ikke er hevet ved inngåelse av kontrakt på kontraktsposisjonen, og utbygger gjør gjeldende ett eller flere av disse med den følge at opprinnelig kontrakt bortfaller, vil også kontrakten bortfalle. Eventuelle innbetalte midler tilbakebetales tillagt den til enhver tid gjeldende rente på klientkonto

I tilfeller hvor det oppstår mangler eller forsinkelser i forhold til opprinnelig kontrakt, eller overlevering er av en slik art at kontrakten heves, vil kjøper kunne ha krav på tilbakebetaling av vederlaget som er betalt til selger i hovedkontrakten (utbygger), men ikke kjøpesummen for kontraktsposisjonen som er betalt til videreselgeren (førstegangskjøperen)

Skulle noe virke uklart - kontakt megler.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det vil bli utstedt midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest før overtagelse.

Overtagelse

Leilighetene planlegges ferdigstilt fra 3. kvartal 2019. Nærmere fastsettelse av tid kommer senest 3 måneder før ferdigstillelse.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (Hvitvaskingsloven) er megler pliktig å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder ikke foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere "mistenkelige transaksjoner" til Økokrim. Med "mistenkelig transaksjon" menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldende mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Lov om hvitvasking.

Utgifter på eiendommen

Stipulerte felleskostnader for denne leiligheten utgjør kr. 3.040,- pr. mnd.

Fellesutgifter vil avhenge av hvilke tjenester sameiet ønsker utført i felles regi, og fordeles i henhold til vedtektene. Fellesutgiftene er foreløpig stipulert til kr. 30,- pr. BRA/mnd. I tillegg vil det bli en à konto innbetaling som er stipulert til kr. 8,- BRA/mnd for oppvarming og varmt vann via fjernvarme. Fellesutgifter for garasjeplass- og bod er foreløpig stipulert til kr. 150,- pr mnd og kr 50,- pr mnd for de seksjonseiere som kun har bod.

Fellesutgifter, slik de er stipulert, består bl.a. av forretningsførsel og revisjon, styrehonorar til sameiets styre, strøm i fellesarealer, drift av garasjeanlegg, kajakk- og sykkelpool, kabel-TV/bredbånd (grunnpakke), forsikring av bygningsmasse, kommunale avgifter (vann, kloakk, renovasjon), trappevask, drift av sameiets grøntarealer, serviceavtaler (heis, varmeanlegg, ventilasjon og garasjeport), løpende bygningsmessig vedlikehold samt oppvarming av fellesarealer. Fellesutgifter reguleres i sameiets vedtekter og bygger i utgangspunktet på en fordelingsnøkkel mellom hhv sameiebrøk og likedeling basert på utgiftens art. Oppvarming og strømforbruk til den enkelte seksjon, eiendomsskatt, TV/bredbånd utover grunnpakke, vaktmestertjenester m.v. kommer i tillegg til fellesutgifter.

Ligningsverdi

Eiendommens likningsverdi fastsettes etter ferdigstillelse i forbindelse med første likningsoppgjør. Likningsverdien vil normalt være på ca. 25-30 % av førstegangs kjøpesum. Likningsverdien for primærboliger og sekundærboliger fastsettes etter forskjellige brøker. Kjøper selv skal sende inn opplysninger om adresse, areal, boligtype, byggeår til skattemyndighetene. Se nærmere info på www.skatteetaten.no.

Forretningsfører
Utbygger vil engasjere Vansjø Boligbyggelag som forretningsfører for å forestå sameiets drift- og regnskap. Forretningsfører vil bli engasjert for 3 driftsår og kan erstattes av andre etter endt engasjement på sameiets årsmøte.

Sameiet
Leiligheten selges som selveierleilighet, og organiseres i et boligsameie etter eierseksjonsloven. Det vil bli utarbeidet vedtekter som regulerer forholdet mellom seksjonene, og det legges opp til felleskostnader som er spesifisert under avsnitt om "utgifter på eiendommen". Kjøper har full rettslig råderett over sin eierseksjon, og hver seksjon pantsettes særskilt og uavhengig av de øvrige i sameiet. Alle kjøpere får eget skjøte.

Areal

Primærrom: 73 kvm, Bruksareal: 80 kvm

5. Etasje: BRA 80 kvm

Tinglysing av hjemmel

Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtagelse.