Boliger for salg – Kjøpe bolig i Moss og omegn

SJØHAGEN/MOSS - Lys og pen 3-roms leilighet med god standard og stor uteplass i populære omgivelser!

Slide image
Dragkistelia 8 F - Formidles av Meglergaarden AS v/ Mats Måleng
Slide image
Pent inngangsparti
Slide image
Velkommen inn!
Slide image
Lys og trivelig entree
Slide image
Bod i tilknytning til entreen gir godt med plass til lagring
Slide image
Tidløse farger og gode materialvalg
Slide image
Utgang til stor balkong på ca. 35 m2.
Slide image
Utgang til stor balkong på ca. 35 m2.
Slide image
Utgang til stor balkong på ca. 35 m2.
Slide image
Utgang til stor balkong på ca. 35 m2.
Slide image
Åpen stue-/kjøkkenløsning skaper en romslig atmosfære
Slide image
Bad med opplegg for vaskemaskin
Slide image
Bad med opplegg for vaskemaskin
Slide image
Bad med opplegg for vaskemaskin
Slide image
Hovedsoverommet
Slide image
Hovedsoverommet
Slide image
Hovedsoverommet
Slide image
Soverom 2
Slide image
Soverom 2
Slide image
Soverom 2
Slide image
Nyt finværsdager på balkongen
Slide image
Nyt finværsdager på balkongen
Slide image
Nyt finværsdager på balkongen
Slide image
Velkommen til visning!
Dragkistelia 8F, 1539 Moss
Vis kart
Prisantydning
1 450 000,- + omkostninger
Eierform
Andel
Boligtype
Andre
Soverom
2
Primærrom
62 kvm
Bruksareal
65 kvm
Bruttoareal
68 kvm
Energimerke
E
Visning
17.02.2019, 1330 - 1430

Mats Måleng

Eiendomsmeglerfullmektig MNEF
Telefon
Mobil
E-post
Innhold og standard
Beliggenhet
Oppdrag
Pris og omkostninger
Annet

Standard

Velkommen til Dragkistelia 8 F!
En fin og innbydende leilighet som holder en gjennomgående god standard og fremstår som lys og moderne.
God planløsning med mye dagslys igjennom store vindusflater i stue/kjøkken og utgang til ny, stor flott balkong på ca. 35 m² som er delvis overbygget.

Gang:
Entreen gir opphengsmuligheter for yttertøy. I tilknytning til entreen får du en romslig bod, hvor det er rikelig med plass til oppbevaring av klær og sko. Her finner du også de tekniske installasjonene som sikringsskap, sentralstøvsuger og ventilasjonsaggregat.

Stue:
Stuen ligger med åpen løsning mot kjøkkenet, noe som skaper en stor sosial sone. Rommet har god størrelse med plass til sitte- og spisegruppe. Store vindusflater gir rommet rikelig med naturlig lys ogen hyggelig atmosfære. Fra stuen er det utgang til stor balkong på ca.35 m² med noe overbygg.

Kjøkken:
Lys og pent kjøkken med glatte fronter og laminat benkeplate m/kantlist, benkebeslag med 2 kummer, lys, samt avtrekk over kokesone. Røropplegg for oppvaskmaskin. Den laminerte benkeplaten er lett å holde ren og gir godt med arbeidsplass det er god fordeling av over/underskap og skuffer.

Bad:
Lyst og pent flislagt bad med varmekabler i gulv.
Badet er fra byggeår med innredning som består av servant med tilhørende møblement, speil og lys, samt røropplegg for vaskemaskin. Videre er badet utstyrt med dusjhjørne og gulvklosett. I tillegg er det montert ekstra skap, samt brettbenk, som vil få unna klesvasken i en fei.

Soverom:
Leiligheten har to soverom av god størrelse, hovedsoverommet har montert stor og åpen garderobeløsning og har rikelig med oppbevaringsplass til klær og tilbehør. Barnerommet/gjesterommet er noe mindre men har plass til seng, oppbevaringsmøbel og tumleplass til å leke eller ekstra oppbevaringsplass, alt etter hva behovet tilsier.

Bod:
Boligen har to boder, en innvendig bod, samt en utvendig bod på ca. 5 m².

Flytt rett inn!

Innhold

Leilighet på et plan som inneholder følgende: Entré/gang, stue/kjøkken, bad, 2 soverom og bod.

Parkering

Biloppstillingsplass på felles parkeringsplass. Øvrig parkering og gjesteparkering på anviste plasser etter områdets gjeldene bestemmelser.

Byggemåte

Se vedlagte verdi-og lånetakst avholdt den 31.01.19 av takstmann Ståle Frosterød, for teknisk beskrivelse av eiendommen.
Støpt plate på mark, antas på komprimerte masser. Yttervegger antas oppført i isolert bindingsverk av tre. Utvendig trepaneler og innvendig påmonterte plater. Saltak med prefabrikerte takstoler, tekket med takstein. Vinduer med rammer og karmer i treverk, to-lags isolerglass.
Tett, malt inngangsdør. Terrassedør med brystning og glassfelt. Etasjeskiller bestående av betong elementer.
Ved ytterligere informasjon vedrørende byggemåte henvises det til ovennevnte dokument som er inntatt i salgsoppgaven.

Boligtype og byggeår

Annet Borettslag, oppført i 2005
Primærrom: 62 kvm, Bruksareal: 65 kvm, Bruttoareal: 68 kvm

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Oppvarming

Elektrisk oppvarming.

Vei/Vann/Avløp

Offentlig vei, vann og avløp til eiendommen. Privat stikkledning frem til offentlig nett.

Tomt

Eiet fellestomt på 18 763 m2. Tomten disponeres av borettslaget i fellesskap.
Fellesarealer er pent opparbeidet med asfaltert parkering- og gangveier.
Forøvrig tilsådd med bruksplen og variert beplantet.

Beliggenhet

Dragkistelia 8 F ligger i fredelige og familievennlige omgivelser, godt plassert i første rekke mot sjøen uten gjenboere og fritt for innsyn. Rett utenfor døren ligger det en hyggelig lekeplass. Det er i tillegg gangavstand til butikk, kollektivtrafikk samt flotte bademuligheter og turområder.

Sjøhagen ligger mellom Moss og Son. Som navnet antyder, har det en umiddelbar nærhet til sjøen. Du spaserer til badestrand på Kulpe på få minutter. Dette er et rent friluftsområde med strand og svalberg, avgrenset av småbåthavner i hver ende. Like til nå har denne idyllen vært mosseregionens best bevarte hemmelighet - en perle bare for de innvidde.

Sjøhagen har en vestvendt og solrik beliggenhet. Naturen er kupert og tiltrekkende med høyreiste furuer og et belte av bjørketrær. I nord er strandlinjen innskåret og danner en trang bukt, kjent fra gammelt av som Dragkistskuffen. Lenger sør danner Kulpeholmen en vakker ankringsbukt med fastlandet, et sted som innbyr til frydfull plasking og båtliv.

Godt og trygt er det for barna da skoleveien er relativt kort og enkel med gang- og sykkelvei helt frem til Nøkkeland skole, som har alle trinn på grunnskolenivå, samt SFO. Det finnes gode fasiliteter på skolens uteområde som kunstgressbane, ballbinge og sandvolleybane. Dette er med på å gi et fint aktivitetstilbud også etter skoletid. I tillegg er nyere Sjøhagen FUS Barnehage innenfor gangavstand.

Eiendom

Dragkistelia 8F
Gnr.3 Bnr.2751 Andelsnr.31 Orgnr.988621897 i Moss kommune

Veibeskrivelse

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Meglergaarden. Velkommen til visning!

Oppdragsnummer

20-19-0018

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: Mats Måleng, Email: maleng@meglergaarden.no, SMS: 97 71 95 59 eller per fax til megler. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det Forbrukerinformasjon om budgivning , som er inntatt på side 2 i budskjema.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet 07.02.19 og utformet i hht Lov om eiendomsmegling av 29.06.2007. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Borettslaget

Sjøhagen Borettslag
Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og /eller generalforsamling.

Styregodkjennelse

Kjøper skal godkjennes av styret, og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Dyrehold

Beboer kan holde husdyr under forutsetning av at dyret registreres hos borettslaget ved styret, og at beboer inngår en avtale om ansvarlig dyrehold med borettslaget. Det vises for øvrig til Søknad om dyrehold i Husprdensreglene til Sjøhagen Borettsalag.

Utstyr

Boligen har montert sentralstøvsuger i bod.
Utvendig bod på ca. 5 m2.

Regulering

Reguleringsplan: Kambo, Kulpe, Kulpeåsen, Dragkistelia
Vedtaksdato: 27.03.2000
Formål: Boliger/ fellesavkjørsel/ gate med fortau/ annen veigrunn/ friluftsområde/ anlegg for lek

Servitutter

2005/6831-1/87 Bestemmelse om gjerde 20.07.2005
2002/9625-1/87 Best. om vann/kloakkledn. 24.10.2002
2005/6830-1/87 Bestemmelse om vannledn. 20.07.2005
2005/7299-1/87 Elektriske kraftlinjer 03.08.2005

Forsikring

Eiendommen er forsikret gjennom borettslagets fellesforsikring i If skadeforsikring NUF, med avtalenummer SP587499.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det er utstedt midlertidig brukstillatelse på eiendommen. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (Hvitvaskingsloven) er megler pliktig å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder ikke foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere "mistenkelige transaksjoner" til Økokrim. Med "mistenkelig transaksjon" menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldende mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Lov om hvitvasking.

Løsøre og tilbehør

Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund av 1. februar 2012 legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med boligen ved salg.

Eiendommen selges som den er

Eiendommen selges i den stand som ved besiktigelsen (AS IS), jfr. Avhendingslovens § 3-9. Bestemmelsen medfører at selgers ansvar reduseres. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye før bud inngis - gjerne med bistand av fagmann

Utgifter på eiendommen

Felleskostnader:
Kr. 8 567 pr mnd.
Felleskostnader dekker kommunale avgifter, eiendomsskatt, kabel-tv, internett-fiber, forsikring, vaktmestertjenester.

Fellesgjeld

Lånenummer: 11490529-10, Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 01.02.2019: 1.97% pa.
Antall terminer til innfrielse: 72
Saldo per 01.02.2019: 26 175 549
Andel av saldo: 295 008
Første termin/første avdrag: 31.12.2014 ( siste termin 31.12.2036 )
IN Lån, fastrente til 31.3.2023, kan ikke innfri i fastrente perioden

Lånenummer: 11490529-20, Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 01.02.2019: 1.97% pa.
Antall terminer til innfrielse: 72
Saldo per 01.02.2019: 25 780 950
Andel av saldo: 292 344
Første termin/første avdrag: 31.12.2014 ( siste termin 31.12.2036 )
IN Lån, fastrente til 31.3.2023, kan ikke innfri i fastrente perioden

Lånenummer: 11490529-30, Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 01.02.2019: 1.97% pa.
Antall terminer til innfrielse: 74
Saldo per 01.02.2019: 20 068 618
Andel av saldo: 227 568
Første termin: 31.12.2014Første avdrag: 30.03.2015 ( siste termin 30.06.2037 )
IN Lån, fastrente til 31.3.2023, kan ikke innfri i fastrente perioden

Lånenummer: 11490529-40, Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 01.02.2019: 1.97% pa.
Antall terminer til innfrielse: 74
Saldo per 01.02.2019: 17 993 731
Andel av saldo: 204 040
Første termin: 31.12.2014Første avdrag: 30.06.2015 ( siste termin 30.06.2037 )
IN Lån, fastrente til 31.3.2023, kan ikke innfri i fastrente perioden

Lånenummer: 11490529-50, Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 01.02.2019: 1.50% pa.
Antall terminer til innfrielse: 76
Saldo per 01.02.2019: 9 737 946
Andel av saldo: 113 232
Første termin: 31.12.2014Første avdrag: 30.09.2015 ( siste termin 31.12.2037 )
In Lån

Det kan opplyses at borettslaget har IN-ordning.
Dette betyr at kapitalkostnadene (renter og evt. avdrag) reguleres hvert kvartal ettersom renten fra banken endres. Mulighet for innbetaling medio mars og medio september. Forretningsfører må kontaktes 20 dager i forkant. OBS - det er inngått fastrenteavtale på 4 av 5 lån frem til 01.04.2023.
Det er ikke mulig å gjøre IN-innbetalinger på lånene i fastrenteperioden.

Oppgjør

Det forutsettes at kjøper fremlegger bekreftelse på finansiering av kjøpet umiddelbart etter aksept av bud! Kjøpesummen med tillegg av alle omkostninger betales til meglers klientkonto dagen før overtagelse av eiendommen skal skje. Det gjøres oppmerksom på at megler er underlagt lov om hvitvasking som innebærer en plikt til å melde fra til Økokrim om evt. mistenkelige transaksjoner.

Forretningsfører

Boligbyggerlaget USBL

Ligningsverdi

Ligningsverdi som primærbolig kr 624 077 per 31.12.17
Ligningsverdi som sekundærbolig kr 2 246 675 per 31.12.17

Takst

Utført av: ståle Frosterød
Takstdato: 04.02.19
Markedsverdi: 1 300 000,-
Låneverdi: 1 100 000,-

Areal

Primærrom: 62 kvm, Bruksareal: 65 kvm, Bruttoareal: 68 kvm
Underetasje: BTA: 68 m2 / BRA: 65 m2 / P-ROM: 62 m2 / S-ROM: 3 m2

Forkjøpsrett

De øvrige andelseiere i borettslaget og dernest øvrige medlemmer av boligbyggelag har forkjøpsrett til andelen.
Spørsmålet om å gjøre bruk av forkjøpsretten vil bli avklart når salgsvilkårene; pris og overtagelsestidspunkt, er fastsatt.
Person med (best) forkjøpsrett kan tre inn i bud gitt av andre eller i avtaler inngått med andre. Gebyr for benyttet forkjøpsrett er kr. 7.062,-

Tinglysing av hjemmel

Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtagelse.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven, begrenset oppad til kr. 10.000.000,-.
I denne forbindelsen har selger utarbeidet en egenerklæring. Interessent er forpliktet til å lese denne før bindene avtale om kjøp inngås.
Forsikringen trer i kraft fra det tidspunkt budaksepten foreligger. Dersom det er mer enn 12 måneder fra budaksept til avtalt overtagelse, trer forsikringen først i kraft ved overtagelsen.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven, og dekker all advokatbistand, skadetakster, og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har ingen egenandel. Forsikringen må tegnes senest på kontraktsmøtet.