Boliger for salg – Kjøpe bolig i Moss og omegn

Halmstad - Flott enderekkehus på en flate. Vinterhage og garasje! - salg av kontraktsposisjon

Slide image
Super beliggenhet i enden av bygget
Slide image
DSC_0073
Slide image
DSC_0076
Slide image
DSC_0074
Slide image
Stue
Slide image
Vinterhage
Slide image
Bad
Slide image
Plantegning
Slide image
Evje golfbane like i nærheten.
Slide image
Flott lekeplass i Halmstad sentrum.
Slide image
Fine turområder.
Slide image
Fine turområder.
Slide image
Umiddelbar nærhet til togstasjon.
Slide image
Trimpark
Slide image
Kano
Slide image
Hamlstad
Resalg - Ratunet - Leil. E4, 1580 Rygge
Vis kart
Prisantydning
3 490 000,- + omkostninger
Eierform
Eier (Selveier)
Boligtype
Rekkehus
Soverom
3
Bruksareal
77 kvm
Visning
Ta kontakt for å avtale visning

Andreas Thoring

Eiendomsmegler MNEF
Telefon
Mobil
E-post
Innhold og standard
Beliggenhet
Oppdrag
Pris og omkostninger
Annet

Standard

Innvendige vegger:
Leveres med trestendere og kledd med gipsplater begge sider. Vegger til bad/vaskerom isoleres. Baderomsvegger som underlag for fliser kles med OSB 12 mm og 12 mm litex eller tilsvarende.

Himlinger:
Himlinger i både 1. og 2. etg. leveres med slett gipshimling.

Innerdører:
Innvendige dører leveres som Swedoor Easy, type hvit slett. Karm std. Hvitmalt.

Pipe:
Pipe leveres som 1-løps stålpipe med vedovn Curve 100 eller tilsvarende med underliggende sort stålplate, hvis ikke annet er inntegnet.

Innvendig belistning:
Alt innvendig listverk rundt vinduer og dører leveres som hvitmalt slett, 12 x 58 mm. m/avrundet kant. Det er beregnet synlig stifting av listverket. Gulvlist leveres som hvitmalt slett, 12 x 58 mm m/avrundet kant.

Maling og fliser:
På gulver i stue, kjøkken, bod og soverom er det medregnet parkett, 3 stavs eikeparkett fra Kæhrs eller tilsvarende. Matt lakkert. Alle vegger utenom våtrom leveres med sparklet og malte gipsplater i lys std. NCS-farge. Himlinger sparkles og males hvit. Gulv i bad/vaskerom leveres med flis pavi-9208 feel 19,7 x 19,7 mm Grafite eller tilsvarende. Vegger i bad/vaskerom leveres med flis -cer-43/601 cipreste 25x43 blanco mate eller tilsvarende. Gulv i gang leveres med flis grespor zeus negro 300 x 300 mm eller tilsvarende.

Kjøkkeninnredning:
Som kjøkken leveres type HTH straight eller tilsvarende i matt/høyglans iht tegning. Hvitevarer: Electrolux induksjonstopp HOI620S eller lignende. Electrolux stekeovn EOB100X eller lignende. Electrolux ventilator EFC60151X eller lignende. Siemens IQ300 kjøleskap KI81RVF30 eller lignende. Oppvaskmaskin, Electrolux eller tilsvarende.

Garderobeskap:
Det er medregnet 1 stk. 100 cm. kombiskap, hvit slett i hvert soverom. Foreldresoverom har 2 stk. Kombiskap. Type HTH eller tilsvarende. Garderobe i VF er ikke medregnet.

Rørleggerarbeide- og sanitærutstyr:
Dusj på vegg med type Oras Oramix blandebatteri. Servantblandebatteri med type Oras Safira. Ved inntegnet badekar medfølger sluk og røropplegg plugget ved vegg. Selve badekaret inkluderer ikke. Vegghengt WC med propensete og betjeningsplate leveres når dette er inntegnet. Sanitærutstyr leveres i hvit farge. Kran og avløpstrakt for vaskemaskin iht tegning. Baderomsinnredning 80 cm slett utførelse leveres med speil og speillys. Dusjdør rett 90x90 leveres ferdig montert. Kran og avløpstrakt for vaskemaskin iht tegning. Varmtvannsbereder 200 liter plasseres iht tegning. På bad/vaskerom leveres 1 stk gulvsluk i plast. Fordelerskap for varmt og kaldt vann.

Elektrisk anlegg:
Belysning leveres av SG Armaturen AS, eller lignende standard. Garasje: Belysning i garasje er fra Glamox. Varme Elektrisk oppvarming i form av varmekabler og panelovner. Gang og Baderom: Varmekabler Stue og soverom: panelovner. Elektrisk oppvarming i form av varmekabler og panelovner. Gang og Baderom: Varmekabler Stue og soverom: panelovner. Brannvarslingsanlegg: Det er medregnet enkelt trådbasert brannanlegg fra Elotec for hver boenhet/bolig. 15 stk EL-punkter/stikk i fellesgarasje.

Ventilasjon:
Det leveres balansert ventilasjon type flexit villavent eller tilsvarende. Tilluftventiler i stue og soverom. Avtrekksventiler i kjøkken, bad og bod.

Vinterhage leveres med glass og skyvedør. Terrassegulv i trykkimpregnert materiale. Fast tak.

Innvendig bod leveres med en dobbelt stikkontakt og taklys.

Innhold

Leiligheten har alt på 1 flate og inneholder følgende:
Gang, 3 soverom, bad/vaskerom, bod, stue med åpen kjøkkenløsning.
Vinterhage.
Utvendig bod.

Parkering

Garasjeplass i felles garasjeanlegg.

Byggemåte

Yttervegger/fasader:
Yttervegger i 198 mm bindingsverk som isoleres med 200 mm mineralullisolasjon. Innvendig påfores ytterveggene med 48 mm som isoleres med 50 mm isolasjon og kles med 13 mm gipsplater. Som utvendig kledning leveres 19 x 148 mm liggende dobbelfalskledning, grunnet hvit. Det er medregnet maling av hus utvendig med 1 strøk dekkbeis i farge hvit.

Yttertak:
Yttertak leveres med tekking av isola asfaltmembran eller tilsvarende. Undertak leveres med type D-glass. Taket isoleres med 350 mm. mineralullisolasjon. Takrenner, takbeslag, nedløpsrør og øvrige beslag leveres i sort utførelse.

Bjelkelag:
Mellom 1. og 2. etg. benyttes trebjelkelag, 198 mm som isoleres med 150 mm isolasjon. På bjelkelag legges 22 mm gulvsponplater.

Vinduer og ytterdører:
Vinduer leveres med 3 lags energiglass og karmer av trevirke type Nordan eller tilsvarende. Hvitmalt innvendig og hvit eller tilsvarende utvendig kledning. Hovedinngangsdør tilbys som type Swedoor, tett dør, hvitmalt eller tilsvarende.

Nye boliger bygges etter forskrifter gitt i TEK 10.

Alle boliger leveres med komplett FDV dokumentasjon som viser hvilke materialer, produkter og fargevalg som er benyttet i leiligheten. Kontaktinformasjon til alle underleverandører vil også finnes der.

Boligtype og byggeår

Rekkehus Eierseksjon, oppført i 2019

Bruksareal: 77 kvm

Oppvarming

Elektrisk. Varmekabler i gang og på bad. Vedovn i stue, samt panelovner i stue og på soverom.

Vei/Vann/Avløp

Offentlig vei, vann og avløp til eiendommen. Privat stikkledning frem til offentlig nett.

Tomt

Alle gangarealer og kjøreveier asfalteres.
Lekeplass utstyres med hyggelige lekeapparater og benker.
Gang- og sykkelsti forbi gravlund gruses.
Det monteres gatelys langs veier og gangarealer.
Det opparbeides pene grøntarealer med noe beplantning.
Det etableres felles plass/anlegg for søppelcontainere på tomten.

Beliggenhet

Halmstad fremstår i sin helhet som et barne- og familievennlig tettsted, med kort vei til de fleste fasiliteter.

Skole og barnehage.
Kort vei til Halmstad barneskole. Ny, felles ungdomsskole, for elever fra hele Rygge kommune ligger på Bredsand og det går buss dit for elever fra Halmstad, som har mer enn 4 km reisevei.
På Halmstad finner du flere barnehager.

Shopping
De dagligdagse innkjøpene kan du enkelt gjøre ved Rema 1000 butikken eller ved KIWI. Like ved finner du også blomsterbutikk, sykkelsport, klesforretning, apotek, konditori og frisør, i tillegg til post, tannlege, lege med mer.

Aktiviteter
Svømmehall, kunstgressbane og idrettshall i nærmiljøet.

Rygge Idrettslag - i samarbeid med kommunen, Fau ved Halmstad barneskole samt lokale foreninger/organisasjoner har utviklet en aktivitetspark som et naturlig treffsted for befolkningen på Halmstad.

Målet med aktivitetsparken er å skape en helsefremmende møteplass hvor ulike generasjoner kan få fysiske utfordringer, gode sosiale opplevelser og gode helsemessige gevinster. Et av hovedelementene i aktivitetsparken er en "senior playground" ( Tufteparken ). De andre delene av parken består av apparater for barn/ungdom der det legges vekt på motorikk, balanse og styrketrening og en sandvolleyballbane. De minste har egen "sone" på området med lekeapparater. Hele området er forskjønnet med trær, planter, sittegrupper og belysning for å skape et intimt, trygt og trivelig aktivitetsområde for hele familien. Det er også montert en grill i sonen med benker og bord.

Kollektivtilbud
Syd for skolens område ligger Rygge stasjon som byr på hyppige avganger til Oslo og Halden med en reisetid på under timen. Langs Ryggeveien er det holdeplasser for ekspressbusser både nordover til Oslo og Gardermoen, så vel som sydover mot Halden. Halmstad ligger ca. 10 minutters kjøring fra Moss sentrum med alle sine fasiliteter. Med bil tar du deg også enkelt ut på firefelts E6. Det er ca. 30 minutter kjøring til fornøyelsesparken Tusenfryd.

Rekreasjon
Den landlige beliggenheten gir deg enkel tilgang til de store tur- og rekreasjonsområdene Rygge er kjent for. Blant et mangfold badestrender og utfartssteder er sommeridyllen Larkollen og Fuglevik blant perlene. En av Norges mest anerkjente golfbaner, Evje Golfpark, er også en kort biltur unna gjennom åkerlandskapet. Rygge kommune ligger mellom Oslofjorden og Vansjø. I Rygge finner vi noen av Oslofjordens vakreste kyststrekninger. I øst ligger Vansjø med sine grønne og frodige kantsoner.

Eiendom

Resalg - Ratunet - Leil. E4
Gnr.1 Bnr.5 Lnr.17 i Rygge kommune

Oppdragsnummer

20-19-0003

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: Andreas Thoring, Email: athoring@meglergaarden.no, SMS: 91 82 15 00 eller per fax til megler. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det Forbrukerinformasjon om budgivning , som er inntatt på side 2 i budskjema.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet 14.01.19 og utformet i hht Lov om eiendomsmegling av 29.06.2007. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Garantier

I henhold til bustadoppføringslova plikter utbygger å stille bankgaranti på 3% av kjøpesum i byggetiden og 5% av kjøpesum i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper, i henhold til bustadsoppføringslova §12. Overføring av kjøpers delinnbetaling fra megler til utbygger er avhengig av at utbygger har stilt garanti i henhold til bustadoppføringslova §47. Kostnader ved eventuelle påkrevde endringer av garantier knyttet til videresalg eller transport av kjøpekontrakt bekostes ikke av utbygger. For øvrig gjelder Lov om Eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette. Utbygger har rett til å stille de nevnte garantier som en samlet garanti for hele eller deler av prosjektet.

Forsikring

Bygg og eiendom vil være forsikret av utbygger frem til overtagelse. Deretter tegnes det bygningsforsikring via forretningsfører for sameiet. Kjøper må selv tegne innbo- og løsøreforsikring.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse vil foreligge før overtakelse.

Bustadoppføringsloven

Kjøpet reguleres av Lov om avtaler med forbruker om oppføring av ny bustad m.m. (bustadoppføringslova) 13. juni 1997 nr. 43 I tilfeller hvor kjøper er profesjonell i henhold til Bustadoppføringslova, dvs gjør kjøpet som ledd i næringsvirksomhet, kan utbygger kreve at avtalen reguleres av Lov om avhending av fast eigedom (avhendingslova) 3. juli 1992 nr. 93. Tilsvarende gjelder dersom boligen er ferdigstilt på avtaletidspunktet, slik at avhendingslova rettmessig kan benyttes istedenfor bustadoppføringslova. Utbygger kan i slike tilfeller velge at boligen bli solgt as-is i henhold til avhendingslova.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (Hvitvaskingsloven) er megler pliktig å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder ikke foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere "mistenkelige transaksjoner" til Økokrim. Med "mistenkelig transaksjon" menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldende mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Lov om hvitvasking.

Utgifter på eiendommen

Boligen planlegges ferdigstilt fra 3. kvartal 2019.
Overtagelse vil bli varslet kjøper ca. 3 måneder før antatt overtagelse.

Oppgjør

Det forutsettes at kjøper fremlegger bekreftelse på finansiering av kjøpet umiddelbart etter aksept av bud! Kjøpesummen med tillegg av alle omkostninger betales til meglers klientkonto dagen før overtagelse av eiendommen skal skje. Det gjøres oppmerksom på at megler er underlagt lov om hvitvasking som innebærer en plikt til å melde fra til Økokrim om evt. mistenkelige transaksjoner.

Selger har allerede innbetalt forskudd på kr. 100.000,- ved kontraktssignering. Kjøper må betale tilsvarende beløp til selger ved kjøp av kontraktsposisjonen.

Det forutsettes at delinnbetaling på kr. 100.000,-, ved transport av garanti. I tillegg skal merverdi stort kr. 140.000,- innbetales i forbindelse med overtagelse til meglers klientkonto for prosjektet. Delinnbetaling fra kjøper forutsetter at selger har stilt garanti i henhold til bustadoppføringslova § 12. Alle renter på beløp innbetalt til meglers klientkonto tilfaller i sin helhet kjøper. Det kan ikke tas pant i kjøpt bolig for delinnbetalingen. Hovedoppgjør (rest kjøpesum og omkostninger) skal innbetales til meglers klientkonto senest èn uke før overtagelse av eierseksjonen. Forsinkes betaling medmer enn 21 dager for beløpet som forfaller ved kontraktsinngåelsen og 30 dager for øvrige avtalte innbetalinger, har selger rett til å heve handelen og foreta dekningssalg av eiendommen.

Total innbetaling 1. og 2.: kr. 3 509 054,-

Forretningsfører

Vansjø Boligbyggerlag er engasjert av utbygger som forretningsfører for sameiet. Forretningsfører har blitt valgt for de 3 første driftsårene og kan erstattes av andre av sameiets årsmøte etter dette.

Ligningsverdi

Eiendommens likningsverdi fastsettes etter ferdigstillelse i forbindelse med første likningsoppgjør. Likningsverdien vil normalt være på ca. 25-30 % av førstegangs kjøpesum. Likningsverdien for primærboliger og sekundærboliger fastsettes etter forskjellige brøker.

Kjøper selv skal sende inn opplysninger om adresse, areal, boligtype, byggeår til skattemyndighetene. Se nærmere info på www.skatteetaten.no.

Videresalg av kontraktsposisjon

Dette prospektet beskriver salg av kontraktsposisjon for en konkret bolig under oppføring. Ny selger overtar selgers (førstegangskjøpers) rettigheter og plikter i henhold til opprinnelig kontrakt.

Ved kjøp av kontraktsposisjon må hovedkontrakten overtas med alle rettigheter og plikter, herunder betalingsvilkår og lovpålagte garantier. Opprinnelig kontrakt regulerer alle forhold knyttet til leveransen av boligen. Det forutsetter at kjøper grundig har gjennomgått den opprinnelige kjøpekontrakten, før bud inngis.

Handelen reguleres av kjøpekontrakt som inngås etter at kjøpstilbud på kontraktposisjonen er akseptert. Det tas forbehold om at utbygger aksepterer transport av opprinnelig kontrakt og at garantistiller godkjenner transport av garantien/e. Eventuelle forbehold som kjøper har tatt skal være avklart.

Dersom det er forbehold i opprinnelige kontrakten som ikke er hevet ved inngåelse av kontrakt på kontraktsposisjonen, og utbygger gjør gjeldende ett eller flere av disse med den følge at opprinnelig kontrakt bortfaller, vil også kontrakten bortfalle. Eventuelle innbetalte midler tilbakebetales tillagt den til enhver tid gjeldende rente på klientkonto

I tilfeller hvor det oppstår mangler eller forsinkelser i forhold til opprinnelig kontrakt, eller overlevering er av en slik art at kontrakten heves, vil kjøper kunne ha krav på tilbakebetaling av vederlaget som er betalt til selger i hovedkontrakten (utbygger), men ikke kjøpesummen for kontraktsposisjonen som er betalt til videreselgeren (førstegangskjøperen)

Skulle noe virke uklart - kontakt megler.

Eiendomsskatt

Rygge kommune har i dag eiendomsskatt på 3,2 promille av skattetakst. Den skal ligge mellom 2 og 7 promille og kan endres hvert år av bystyret. Dette vil faktureres den enkelte seksjonseier.

Fellesutgifter

Fellesutgifter vil avhenge av hvilke tjenester sameiet ønsker utført i felles regi, og fordeles i henhold til vedtektene. Fellesutgiftene er foreløpig stipulert til kr. 2.355,- pr. mnd.

Fellesutgifter, slik de er stipulert, består bl.a. av forretningsførsel og revisjon, styrehonorar til sameiets styre, strøm i fellesarealer, drift av garasjeanlegg, forsikring av bygningsmasse, kommunale avgifter (vann, kloakk, renovasjon), startpakke kabel-TV/bredbånd, drift av sameiets grøntarealer, serviceavtaler (ventilasjon og garasjeport), løpende bygningsmessig vedlikehold.

Fellesutgifter reguleres i sameiets vedtekter og bygger i utgangspunktet på en fordelingsnøkkel mellom hhv sameiebrøk og likedeling basert på utgiftens art. Skulle kommunen kreve egne vannmålere pr. bolig vil det kunne medføre endringer.

Oppvarming og strømforbruk til den enkelte seksjon, eiendomsskatt, ekstra vaktmestertjenester m.v. kommer i tillegg til fellesutgifter.

Utbyggers forbehold

Alle opplysninger er gitt med forbehold om rett til endringer som måtte bli funnet hensiktsmessig eller nødvendig i forbindelse med gjennomføring av byggesaken, uten å forringe den generelle standard.

Utbygger forbeholder seg retten til endring av den til enhver tid gjeldende prislisten uten varsel på usolgte leiligheter. Utbygger tar forbehold om endringer i offentlige instansers omkostninger og om trykkfeil i prospektet. Det tas forbehold om nødvendige offentlige godkjenninger, herunder at rammetillatelse og i igangsettelsestillatelse gis uten vesentlige vilkår og forutsetninger til ugunst for utbygger. Beløp som kjøper har innbetalt skal da uten ugrunnet opphold tilbakeføres til kjøper inkludert opptjente renter.

Kjøper er kjent med og aksepterer at det i salgsmateriell er vist illustrasjoner som viser møblering og utstyr som ikke inngår i utbyggers kontraktsmessige leveranse. Dette er vist for å gi interessenter en ide om hvordan boligene og fellesområder vil bli. Det kan bli endringer i utomhusplan, materialvalg og løsninger. Man har søkt å vise en riktige illustrasjoner, men det tas forbehold om at dette ikke vises nøyaktig. Alt er vist for å gi interessenter en idé om hvordan boligene, fellesområder vil bli. Det kan således bli endringer i utomhusplan, utsyn, materialvalg og endelige løsninger.

Det tas forbehold om at krav i offentlige tillatelser ikke er til ugunst for utbygger, og det tas forbehold om endringer eller andre pålegg som måtte komme i forbindelse med ramme-, igangsettingstillatelse, eller annen del av prosessen. Utbygger tar forbehold om at Kontrakten kan bortfalle dersom ikke alle nødvendige offentlige tillatelser gis, eller dersom tillatelsene som gis etter Utbyggers vurdering medfører urimelig tyngende vilkår for Utbygger.

På tegning kan det være angitt et romareal som er nettoarealet innenfor omsluttende vegger. Balkong/ Terrasseareal er regnet fra dekkstørrelse og tar forbehold om ulike rekkverksløsninger som kan redusere arealet. Det tas forbehold om mindre avvik for de angitte arealer, da beregningene er foretatt på tegninger. Partene har ingen krav mot hverandre dersom arealene skulle bli 5% mindre eller større enn det markedsførte.

Eiendommen

Eiendommen består i dag av gnr. 1, bnr. 5, gnr. 1, bnr. 192, gnr. 1, bnr. 221, gnr. 1, bnr. 190, gnr. 1, bnr. 21 i Rygge kommune, med foreløpig adresse Ryggeraet 20, 1580 Rygge. Eiendommen er selveiet og foreløpig stipulert til å utgjøre ca. 9.968 kvm. Eiendommen vil få egen adresse før overtakelse. Eiendommen vil bli seksjonert og seksjonsnummer for hver bolig blir fastsatt.

Ferdigstillelse / fremdrift

Boligen planlegges ferdigstilt fra 3. kvartal 2019.

Hver kjøper vil ved overtagelse få tildelt en håndbok/FDV dokumentasjon, som viser hvilke materialer, produkter og fargevalg som er benyttet i leiligheten, og i tillegg adresselister med oversikt over kontaktpersoner/firma som er ansvarlig for de forskjellige arbeider og vedlikehold

Overtagelse vil bli varslet kjøper ca. 3 måneder før antatt overtagelse.

Sameiet

Sameiets navn og adresse:
Ratunet Rygge Boligsameie
Ryggeraet 20 1580 Rygge
Telefon:

Eierform og organisering

Eiendommen vil bli organisert som et eierseksjonssameie i henhold til lov om eierseksjoner (eierseksjonsloven) 23. mai 1997 nr. 31. Eierseksjonssameiets navn blir Ratunet Rygge Boligsameie og vil bestå av ca. 35 boligseksjoner, planlagt med totalt 9 bygninger. Det presiseres at antall bygg og seksjoner ikke er endelig fastsatt. Byggherren står fritt i den nærmere organisering av prosjektet, herunder antall bygg, samt antall og type seksjoner.

Hver seksjon utgjør en sameiedel med tilknyttet enerett til bruk av bruksenhet. Bruksenheten vil i tillegg kunne omfatte andre deler av eiendommen. Med de unntak som følger av eierseksjonsloven § 22, er det ikke tillatt å erverve mer enn 2 boligseksjoner i sameiet av samme kjøper. Sameiet er pliktig til å avholde årlige sameiermøter hvor blant annet regnskap behandles. Sameiets styre har ansvaret for forvaltningen av sameiets anliggender m.v. i samsvar med lov, vedtekter og vedtak i sameiermøtet. I utgangspunktet er det tenkt at hver seksjon har en - 1 - stemme.

Utbygger står imidlertid fritt til å beslutte om flertall skal beregnes basert på én stemme pr. seksjon, eller etter sameiebrøk. Det er utarbeidet utkast til vedtekter som regulerer forholdet mellom seksjonene. Det presiseres at endelige vedtekter vil kunne avvike fra de foreløpige utkast til vedtekter, og at byggherren står fritt til å endre disse.

En foreløpig, men ikke uttømmende, oppstilling over antatte fellesutgifter er spesifisert under avsnitt om fellesutgifter.

Det er utarbeidet utkast til husordensregler.

Sameiet vil i utgangspunktet omfatte alle arealer innenfor tomtegrensen. Sameiet har ansvar for drift og vedlikehold av fellesarealer mellom eiendommene på området.

Et sameie etableres ved seksjoneringen. Det vil si at når kommunens seksjoneringsvedtak er tinglyst, er sameiet etablert.

De vedtekter som sendes til kommunen sammen med seksjoneringsbegjæringen, er de opprinnelige vedtekter, og gjelder til de endres av et fremtidig sameiermøte.

Når sameiet er etablert, gjennomføres det et møte hvor det velges et styre fra utbygger, og hvor forretningsfører og revisor velges. Forretningsførerkontrakten signeres av dette styret. Vedtektene skal ikke godkjennes - de er jo allerede fastsatt ved seksjoneringen/etableringen.

Etter innflytting innkalles det til et nytt ekstraordinært sameiermøte, hvor et nytt styre velges blant kjøperne

Tinglysing av hjemmel

Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtagelse.