Boliger for salg – Kjøpe bolig i Moss og omegn

Ratunet Halmstad. 18 stykk flotte tre-roms selveierleiligheter, kun 5 igjen. Innflyttningsklare fra mars 2020

Slide image
Velkommen til Ratunet Trinn 2!
Slide image
Overisktsbilde
Slide image
Lyse og lekre leiligheter - Ekstra takhøyde i leilighetene i 2. etg.
Slide image
Delikat bad - flislagte gulv og vegger
Slide image
Delikat bad - flislagte gulv og vegger
Slide image
Delikat bad - flislagte gulv og vegger
Slide image
Kort vei til Evje golfbane.
Slide image
Kort vei til jernbanen
Slide image
Nærområdet.
Slide image
Aktiviteter for store og små.
Slide image
Unn deg litt kos fra egen kakebutikk.
Slide image
Bo i nærhet til naturen, men alikevel sentralt.
Slide image
Flotte selveierleiligheter midt i Halmstad
Slide image
x 3D Ryggeraet 20 CORR
Slide image
x 3D Ryggeraet 20 CORR
Ryggeraet 24 - 26 - 28 - 30, 1580 Rygge
Vis kart
Prisantydning
fra 2 900 000,-til 2 900 000,- + omkostninger
Eierform
Eier (Selveier)
Boligtype
Leilighet
Areal
67 kvm - 67 kvm
Fasiliteter
Balkong/terrasse, Garasje/P-plass
Visning
Ta kontakt for å avtale visning

Bjørn Erik Thorbjørnsen

Megler MNEF
Telefon
Mobil
E-post

Tone Selfors Ekeland

Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig
Telefon
Mobil
E-post

Herde Bolig AS

Utbygger
Mobil
E-post
Innhold og standard
Beliggenhet
Oppdrag
Pris og omkostninger
Annet

Innhold

Leilighetene vil inneholde: Entrè, gang, 2 soverom, bad/vaskerom, bod, stue med åpen kjøkkenløsning. Utgang til balkong/terrasse.

Parkering

Ryggeraet 26, 28 og 30 får biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg.
Garasjeanlegget leveres med garasjeporter med motor. Det tilrettelegges for elbillading i garasjeanlegg.
Zaptec ladesystemer ferdigmontert vil koste kr. 25.000,- inkl. mva pr. kunde.

Leiligheter i Ryggeraet 24 har carportløsning ved parkeringshus.

Byggemåte

Ytterveggene utføres som bærende trekonstruksjon. Hovedmaterialer i fasaden er stående og liggende trepanel. Innvendige vegger består av stenderverksvegger kledd med gipsplater. Yttertak er utført av treverk med isolasjon og folie/ papp.

Balkonger, terrasser og inngangsparti
Balkonger av impregnert treverk med underliggende bjelker og søyler. Rekkverk på terrassen i kombinasjon av impregnert trevirke, glass el. plater. Balkongdekker er som en utvendig konstruksjon å anse, og mindre ansamlinger av vann vil derfor kunne oppstå. Balkonger leveres med svakt fall utover og vann vil renne fritt over kanten. Drypp fra overliggende balkonger må påregnes. Terrasser leveres med trykkimpregnert terrassegulv.

Vinduer/balkongdører:
Balkongdører og vinduer har fabrikkmalt utførelse.

Hovedinngangsdør til leilighet
Hovedinngangsdør leveres i hvit fabrikkmalt utførelse.

Innvendige vegger:
Leveres med trestendere og kledd med gipsplater begge sider. Vegger til bad/vaskerom isoleres. Baderomsvegger som underlag for fliser kles med våromsplater med membran.

Himlinger:
Himlinger i både 1. og 2. etg. leveres med slett gipshimling.

Innvendige dører
Innvendige dører i leilighetene leveres formpresset hvite, glatte og med vridere i børstet stål
og hvite gerikter samt luftespalte under dørblad. Det leveres flat terskel i eik. Det er luftespalte under alle dører til alle rom.

Pipe:
Pipe leveres som 1-løps stålpipe med vedovn Curve 100 eller tilsvarende med underliggende sort stålplate, hvis ikke annet er inntegnet.

Gulvlister/gerikter:
Gulvlister i fabrikkmalt hvite lister.
Innvendige gerikter rundt vinduer og dører leveres ferdig malt fra fabrikk. Vinduer og tak leveres med lister malt i fra fabrikk.
Alle lister vil ha synlige stifter for innfesting.

Standard innvendig behandling:
Soverom/stue/entre/kjøkken/bod
Gulv: 3-stavs eikeparkett. I entre leveres 300x300mm lys grå keramisk flis
Vegger og tak: Bomull NCS S 0502Y

Himling/nedforet himling/inkassing:
Malt og sparklet himling.
Nedforinger/ innkassinger i oppholdsrom vil forekomme som en følge av rør- og kanalføringer bærekonstruksjon- er, og vil bli utført med plater.

Kjøkken:
Det leveres kjøkkeninnredning fra anerkjent leverandør som HTH, Sigdal, Norema eller tilsvarende. Innredningen er i glatt, lys utførelse. Benkeplaten er av laminat med nedfelt oppvaskum og koketopp. Kjøkkeninnredning leveres i henhold til egen kjøkkentegning for den enkelte leilighet. Endringer fra salgstegninger kan forekomme. To doble stikkontakter monteres på undersiden av overskap. Kjøkkenet vil ha integrerte hvitevarer fra merker som Siemens, Whirlpool eller tilsvarende. Hvitevarer er definert som oppvaskmaskin, kombi kjøl-/fryseskap, induksjonskoketopp og komfyr. Avtrekksvifte med kullfilter. Kjøkkenoverskap fores ikke til tak.

Garderobeskap:
Det er medregnet 1 stk 100cm kombiskap, hvit slett i hvert soverom. Foreldresoverom har 2 stk kombiskap. Garderobe i VF er ikke medregnet.

Bad:
Badene plassbygges. Toalettet er veggmontert med innebygget sisterne.
Det leveres dusjvegger av glass som kan slås inn ved behov. Dusjarmatur monteres på vegg.
Det leveres hvite keramiske fliser i størrelse 200x400 mm på vegg og grå keramiske fliser i størrelse 200x200 mm på gulv. I dusjsonen levers fliser i samme farge i 100x100 mm. Baderoms innredning leveres bestående av skap med lyse glatte fronter og heldekkende servant med servantbatteri. Det monteres speil over baderomsinnredning.
Alt sanitærutstyr blir levert i hvit utførelse.

Brannvarslingsanlegg:
Det er medregnet enkelt trådbasert brannanlegg.

Ventilasjon:
Det leveres balansert ventilasjon type flexit villavent eller tilsvarende. Tilluftventiler i stue og soverom. Avtrekksventiler i kjøkken, bad og bod.

Bod:
Innvendig bod leveres med en dobbelt stikkontakt og taklys.

Boligtype og byggeår

Leilighet Eierseksjon

Bruksareal: 67 kvm + balkong/terrasse

Oppvarming

Leiligheten varmes opp med EL. Det leveres vedovn i stue med tilhørende mantlet stålpipe.
Varmekabel i gulv under flislagt parti i inngangsparti og på bad.
Elektriske panelovner.
Det leveres ikke innvendig eller utvendig solavskjerming i prosjektet. Tilvalg på utvendig solavskjerming reguleres gjennom sameiekontrakt.

Ventilasjon
Det blir montert balansert ventilasjon med sentralt plassert anlegg for hver enkelt bolig i bod. Avtrekksvifte med kullfilter til kjøkken
leveres med hvit overflate.

Elektrisk
Elektrisk anlegg ligger generelt skjult i leiligheten, med unntak av enkelte fremføringer til lys og stikk under overskap på kjøkken og i boder, samt eventuelt andre nødvendige synlige kabelføringer langs vegger. Det monteres også belysning ved speil på bad samt downlights på bad. Det leveres stikkontakt for vaskemaskin og tørketrommel i bad og dobbel stikkontakt ved vask.

Tomt

Lekeplass utstyres med hyggelige lekeapparater og benker.
Gang- og sykkelsti forbi fortidsminne, gruses.
Det monteres belysning langs veier og gangarealer.
Det etableres felles plass/anlegg for søppelcontainere på tomten. Postkasser plasseres på ett og samme sted. Det vil bli levert postkasser med hensiktsmessig plassering.

Utomhusarbeider
Fellesområder vil ivareta funksjoner for beboernes lek og felles hygge. Beplanting blir etablert i tillegg til gress. Opparbeidelse vil skje i henhold til utomhusplan for prosjektet. Selger forbeholder seg retten til å bestemme endelig utforming, plassering og materialvalg. Alle enheter får en utvendig uioslert bod. Området opparbeides med asfalt og grusganger.

Beliggenhet

Halmstad fremstår i sin helhet som et barne- og familievennlig tettsted, med kort vei til de fleste fasiliteter.
Ratunet er en grønn lunge som har ligget urørt siden bebyggelsen startet i området på 60- og 70-tallet. Det som er unikt er at det er lagt vekt på å utforme et boligprosjekt som skal passe inn i allerede eksisterende boligbebyggelse. Det er også tatt hensyn til beboerne med flotte opparbeidede fellesarealer og romslige grøntarealer for at alt skal harmonere med omgivelsene.

Skole og barnehage.
Kort vei til Halmstad barneskole. Ny, felles ungdomsskole, for elever fra hele Rygge kommune ligger på Bredsand og det går buss dit for elever fra Halmstad, som har mer enn 4 km reisevei.
På Halmstad finner du flere barnehager.

Shopping
De dagligdagse innkjøpene kan du enkelt gjøre ved Rema 1000 butikken eller ved KIWI. Like ved finner du også blomsterbutikk, apotek, konditori og frisør, i tillegg til post, lege med mer.

Aktiviteter
Svømmehall, kunstgressbane og idrettshall i nærmiljøet.
Rygge Idrettslag - i samarbeid med kommunen, Fau ved Halmstad barneskole samt lokale foreninger/organisasjoner har utviklet en aktivitetspark som et naturlig treffsted for befolkningen på Halmstad. Hele området er forskjønnet med trær, planter, sittegrupper og belysning for å skape et intimt, trygt og trivelig aktivitetsområde for hele familien. Det er også montert en grill med tilhørende benker og bord, hva med å ta middagen utendørs?

Rekreasjon
Den landlige beliggenheten gir deg enkel tilgang til de store tur- og rekreasjonsområdene Rygge er kjent for. Blant et mangfold badestrender og utfartssteder er sommeridyllen Larkollen og Fuglevik blant perlene. En av Norges mest anerkjente golfbaner, Evje Golfpark, er også en kort biltur unna. Rygge kommune ligger mellom Oslofjorden og Vansjø. I Rygge finner vi noen av Oslofjordens vakreste kyststrekninger. I øst ligger Vansjø med sine grønne og frodige kantsoner.

Kollektivtilbud
Rygge stasjon byr på hyppige avganger til Oslo og Halden med en reisetid på under timen. Langs Ryggeveien og E6 er det holdeplasser for ekspressbusser både nordover til Oslo og Gardermoen, så vel som sydover mot Halden. Halmstad ligger ca. 10 minutters kjøring fra Moss sentrum med alle sine fasiliteter. Med bil tar du deg også enkelt ut på firefelts E6. Det er ca. 30 minutter kjøring til fornøyelsesparken Tusenfryd.

Eiendom

Ryggeraet 24
Ryggeraet 26
Ryggeraet 28
Ryggeraet 30
1580 Rygge
Gnr. 101 bnr. 5 i Moss kommune
Eiendommen er selveiet og foreløpig stipulert til å utgjøre ca. 8.592 kvm. Eiendommen har adresser som nevnt ovenfor.
Eiendommen er seksjonert.

Oppdragsnummer

20-18-9007

Salgsoppgave

Salgsoppgavedato: 4.9.2019

Garantier

I henhold til bustadoppføringslova plikter utbygger å stille garanti på 3% av kjøpesum i byggetiden og 5% av kjøpesum i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper, i henhold til bustadsoppføringslova §12. Overføring av kjøpers delinnbetaling fra megler til utbygger er avhengig av at utbygger har stilt garanti i henhold til bustadoppføringslova §47. Kostnader ved eventuelle påkrevde endringer av garantier knyttet til videresalg eller transport av kjøpekontrakt bekostes ikke av utbygger. For øvrig gjelder Lov om Eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette. Utbygger har rett til å stille de nevnte garantier som en samlet garanti for hele eller deler av prosjektet.

***********************************************************************

Omkostninger i forbindelse med kjøp av leilighet
I tillegg til kjøpesum vil det påløpe omkostninger i forbindelse med kjøpet. Ved kjøp av bolig som ikke er tatt i bruk, beregnes dokumentavgift (2,5 %) kun av andel tomteverdi. Per i dag er tomteverdien antatt å utgjøre kr. 243.000,-. Dokumentavgiften vil da utgjøre kr. 6.070,-. Det tas forbehold om endring av tomteverdien og dokumentavgiften på tinglysingstidspunktet. For tinglysing av skjøte betaler kjøper kr 525,-. For evt. pantedokumenter som skal tinglyses ifm lån påløper kr 727,- pr. pantedokument. Det tas forbehold om evt. endringer i offentlige gebyrer. Det skal i tillegg til kjøpesummen og omkostninger betales en oppstartskapital for driftsutgifter per seksjon til sameiet tilsvarende kr. 5.000,-. Det tilkommer tilknytningsavgift til kabel-TV/Internett på kr. 7.000,-. Det tas forbehold om endringer av omkostningsbeløpene som følge av offentlige vedtak, politiske vedtak eller lovendringer. NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til fastsatt pris.

Eiendomsskatt
Rygge kommune har i dag eiendomsskatt på 3,2 promille av skattetakst. Den skal ligge mellom 2 og 7 promille og kan endres hvert år av bystyret. Dette vil faktureres den enkelte seksjonseier av Rygge kommune.

Forretningsfører
Vansjø Boligbyggerlag er engasjert av utbygger som forretningsfører for sameiet. Forretningsfører har blitt valgt for de 3 første driftsårene og kan erstattes av andre av sameiets årsmøte etter dette.

Eierform og organisering
Eiendommen vil bli organisert som et eierseksjonssameie i henhold til lov om eierseksjoner (eierseksjonsloven) 16.06.2017 nr.65. Eierseksjonssameiets navn blir Ratunet Rygge Boligsameie og vil bestå av 32 boligseksjoner, med totalt 8 bygninger. Hver seksjon utgjør en sameiedel med tilknyttet enerett til bruk av bruksenhet. Bruksenheten vil i tillegg kunne omfatte andre deler av eiendommen. Med de unntak som følger av eierseksjonsloven § 22, er det ikke tillatt å erverve mer enn 2 boligseksjoner i sameiet av samme kjøper. Sameiet er pliktig til å avholde årlige sameiermøter hvor blant annet regnskap behandles. Sameiets styre har ansvaret for forvaltningen av sameiets anliggender m.v. i samsvar med lov, vedtekter og vedtak i sameiermøtet. I utgangspunktet er det tenkt at hver seksjon har en - 1 - stemme.
Utbygger står imidlertid fritt til å beslutte om flertall skal beregnes basert på én stemme pr. seksjon, eller etter sameiebrøk. Det er utarbeidet utkast til vedtekter som regulerer forholdet mellom seksjonene. Det presiseres at endelige vedtekter vil kunne avvike fra de foreløpige utkast til vedtekter, og at byggherren står fritt til å endre disse.
En foreløpig, men ikke uttømmende, oppstilling over antatte fellesutgifter er spesifisert under avsnitt om fellesutgifter.
Det er utarbeidet utkast til husordensregler.
Sameiet vil i utgangspunktet omfatte alle arealer innenfor tomtegrensen. Sameiet har ansvar for drift og vedlikehold av fellesarealer mellom eiendommene på området.
Et sameie etableres ved seksjoneringen. Det vil si at når kommunens seksjoneringsvedtak er tinglyst, er sameiet etablert.
De vedtekter som sendes til kommunen sammen med seksjoneringsbegjæringen, er de opprinnelige vedtekter, og gjelder til de endres av et fremtidig sameiermøte.
Når sameiet er etablert, gjennomføres det et møte hvor det velges et styre fra utbygger, og hvor forretningsfører og revisor velges. Forretningsførerkontrakten signeres av dette styret. Vedtektene skal ikke godkjennes - de er jo allerede fastsatt ved seksjoneringen/etableringen.
Etter innflytting innkalles det til et nytt ekstraordinært sameiermøte, hvor et nytt styre velges blant kjøperne.

Videresalg/transport av kjøpekontrakt
Overdragelsen av Kjøpekontrakten forutsetter forutgående skriftlig godkjenning av Utbygger, transport av garanti må godkjennes av garantist. Godkjenning fra hhv Utbygger og garantist kan bare avslås med saklig grunn. Det er en forutsetning for videresalg at Utbyggers transportkontrakt benyttes. Dersom Kjøpekontrakt overdras fra kjøper før ferdigstillelse, plikter den nye kjøperen å tre inn i alle de avtaler som er etablert, herunder endringsavtaler og tilvalgsbestillinger og vil hefte for det inngåtte kontraktsforhold inntil ny kjøper har signert alle dokumenter vedrørende salget og innbetalt tilsvarende beløp som kjøper. Kjøper har heller ikke anledning til å motsette seg overskjøting av boligen til seg, dersom han på overtakelsestidspunktet ikke har utpekt ny eier som har oppfylt kontrakts- og oppgjørsbestemmelsene i Kjøpekontrakten. Meglergaarden AS skal forestå videresalget mot betaling i henhold til sine gjeldende standardsatser.

Bebyggelsens arealer
Arealer per bolig fremkommer i vedlagte prisliste. Arealer er angitt henholdsvis som bruksareal (BRA) som er arealet innenfor boligens yttervegger/omsluttende vegger, inklusive boder og sjakter.
På tegning kan det være angitt et romareal som er nettoarealet innenfor omsluttende vegger. Balkong/ Terrasseareal er regnet fra dekkstørrelse og tar forbehold om ulike rekkverksløsninger som kan redusere arealet. Det tas forbehold om mindre avvik for de angitte arealer, da beregningene er foretatt på tegninger. Partene har ingen krav mot hverandre dersom arealene skulle bli 5% mindre eller større enn det markedsførte.

Teknisk standard
Nye boliger bygges etter forskrifter gitt i TEK 10.
Alle boliger leveres med komplett FDV dokumentasjon som viser hvilke materialer, produkter og fargevalg som er benyttet i leiligheten. Kontaktinformasjon til alle underleverandører vil også finnes der.

Tekniske anlegg og fremføringer til disse blir ikke inntegnet på tegninger som omfattes av kjøpekontrakt. Endelig plassering av disse bestemmes i forbindelse med prosjektering etter hva som er hensiktsmessig og nødvendig.

Diverse utstyr
Det leveres røykvarslere og pulverapparat i henhold til forskrift.
Det leveres stikk på terrasse/balkong.
Det leveres utekran ved inngangsdør i 1 etg.
I 2. etg tilbys ikke utekran.
Det levers utelys ved hver hovedinngangsdør og terrasse.
Viken fiber leverer fiber inn til hver bolig. Avtale inngås med hver enkelt boenhet.
Det leveres ringeknapp for hver leilighet.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse vil foreligge før overtakelse.

Utleie
Seksjonseier har full juridisk råderett over egen seksjon og kan således fritt leie ut egen seksjon om ønskelig, dog skal styret underrettes skriftlig om navn på leietager.

Heftelser
Boligene selges fri for pengeheftelser, dog slik at den enkelte seksjon vil være beheftet med legalpant jfr Lov om eierseksjoner § 25.

Avbestilling
Kjøp etter bustadoppføringslova innebærer avbestillingsrett for kjøper. Dersom denne retten benyttes, vil utbygger blant annet kunne kreve erstatning for økonomisk tap i henhold til bustadoppføringslovens bestemmelser, herunder vil kjøper bli holdt ansvarlig for utbyggers merkostnader og tap som følge av en eventuell avbestilling. For avbestilling er det avtalt et avbestillingsgebyr på kr 150.000,- (Bustadoppf. § 54)+ eventuelle kostnader knyttet til tilvalg. Dersom kjøper ønsker å avbestille leveransen (avstå fra kjøp) eller selge sin kontraktsposisjon før ferdigstillelse/overtagelse så krever dette utbyggers forutgående skriftlige samtykke, samt at salg skal gjøres gjennom Meglergaarden AS.

Salgsvilkår
Kjøp av bolig baseres på prospektet med følgende innhold/vedlegg:
1) Prisliste gjeldende for tidspunkt for kjøp
2) Salgsoppgave
Ved avvik mellom informasjon gjelder dokumentene i den rekkefølge som er nevnt over. Lovpålagte opplysninger om eiendommen er ufullstendig uten alle vedlegg. Megler har tilgjengelig for kjøper reguleringskart med bestemmelser, utkast til vedtekter, panteattest med servitutter, og de andre vedlegg som følger kjøpekontrakten. Skriftlig informasjon gjelder foran bilder og illustrasjoner. Lovpålagte opplysninger om eiendommen er ufullstendig uten alle vedlegg.

Generelle forbehold
Alle opplysninger i denne beskrivelse er gitt med forbehold om rett til uten forutgående varsel å gjøre endringer som er hensiktsmessige og nødvendige, eksempelvis offentlige pålegg, uten at dette skal forringe den generelle standarden. Dette kan eksempelvis gjelde størrelser og plassering av sjakter, veggtykkelser, himlingshøyder, ned- foring i himlinger, innkassinger m.m. Vindusplasseringen og slagretning på dører i den enkelte leilighet kan avvike noe fra de generelle planer, som følge av bl.a. den arkitektoniske utformingen av bygget. Illustrasjoner, bilder fra ferdigstilt referanseprosjekter og skisser i tegningsmaterialet og prospekt er av illustrativ karakter og disse kan vise forhold som ikke er med i leveransen, så som møblering, kjøkkenløsning, hvitevarer, garderobeinnredning, fargevalg, dør og vindusform, bygningsmessige detaljer, f. eks. fasadedetaljer, detaljer på fellesarealer, materialvalg, blomsterkasser, beplantning etc. Det presiseres spesielt at kjøkken leveres iht. egen kjøkkentegning som blir utarbeidet av kjøkkenleverandør Illustrasjonen i prospektet viser ikke den reelle leveransen. Sjakter og VVS føringer er ikke vist på tegning, og noen endringer kan bli nødvendig og må påregnes. Mindre endringer og arealavvik i forbindelse med nærmere detaljering av prosjektet samt gjennomføring av byggesaken må påregnes. Selger forbeholder seg retten til å forestå fordelingen av boder og garasjeplasser. Priser på de usolgte leilighetene kan uten forutgående varsel justeres av selger. Det tas forbehold om eventuelle skrivefeil i beskrivelsen. Nøkkelinformasjon/salgsinformasjon fra eiendomsmegler og prisliste med budskjema følger som
vedlegg og er en del av salgsdokumentene.


Lov om hvitvasking
I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering mv. er megler pliktig til å gjennomføre legitimasjonskontroll av oppdragsgiver og/eller eventuelle reelle rettighetshavere til salgsobjektet. Det samme gjelder for medkontrahenten til oppdragsgiver og/eller eventuelle reelle rettighetshavere til salgsobjektet.

Budregler
Ved forbrukersalg er utbygger underlagt regel om budfrist. Utbygger er her profesjonell aktør og derfor ikke underlagt disse reglene. Ved salgsstart gjelder prinsippet "førstemann til mølla".

Alle kjøpetilbud skal være skriftlige og oversendes signert via e-post eller levert til megler. Budskjema/tegningsskjema skal fylles ut så nøyaktig som mulig med hensyn til finansiering, finansinstitusjonens kontaktperson og andel egenkapital. Forbehold i kjøpetilbud vil normalt ikke bli akseptert av utbygger før forbehold er avklart. Utbygger står fritt til å forkaste eller akseptere et hvert kjøpetilbud.
Konferer megler om mere utdypende informasjon rundt budhåndtering.

*********************************************************

Overtagelse

Boligene planlegges ferdigstilt stipulert fra 1. kvartal 2020.
Dette gjelder ikke som en bindende frist for å ha boligen klar for overtagelse, og gir herunder ikke grunnlag for å kreve dagmulkt.

Overtagelse vil bli varslet kjøper ca. 3 måneder før antatt overtagelse. Byggestart er besluttet og igangsatt.

Bustadoppføringsloven

Kjøpet reguleres av Lov om avtaler med forbruker om oppføring av ny bustad m.m. (bustadoppføringslova) 13. juni 1997 nr. 43 I tilfeller hvor kjøper er profesjonell i henhold til Bustadoppføringslova, dvs gjør kjøpet som ledd i næringsvirksomhet, kan utbygger kreve at avtalen reguleres av Lov om avhending av fast eigedom (avhendingslova) 3. juli 1992 nr. 93. Tilsvarende gjelder dersom boligen er ferdigstilt på avtaletidspunktet, slik at avhendingslova rettmessig kan benyttes istedenfor bustadoppføringslova. Utbygger kan i slike tilfeller velge at boligen bli solgt as-is i henhold til avhendingslova.

Pris

Fra kr. 2.700.000,- - kr. 2.950.000,- + omk.
Prisene på boligene fremgår av den til enhver tid gjeldende prislisten. Det er fastpris på boligene. Utbygger forbeholder seg, uten varsel, rett til å regulere priser på usolgte boliger.

Utgifter på eiendommen

Fellesutgifter
Fellesutgifter vil avhenge av hvilke tjenester sameiet ønsker utført i felles regi, og fordeles i henhold til vedtektene. Fellesutgiftene er foreløpig stipulert til fra kr. 2.152,- pr. mnd.
Fellesutgifter, slik de er stipulert, består bl.a. av forretningsførsel og revisjon, styrehonorar til sameiets styre, strøm i fellesarealer, drift av garasjeanlegg, forsikring av bygningsmasse, kommunale avgifter (vann, kloakk, renovasjon), startpakke kabel-TV/bredbånd, drift av sameiets grøntarealer, serviceavtaler (ventilasjon og garasjeport), løpende bygningsmessig vedlikehold.
Fellesutgifter reguleres i sameiets vedtekter og bygger i utgangspunktet på en fordelingsnøkkel mellom hhv sameiebrøk og likedeling basert på utgiftens art. Skulle kommunen kreve egne vannmålere pr. bolig vil det kunne medføre endringer.
Oppvarming og strømforbruk til den enkelte seksjon, eiendomsskatt, ekstra vaktmestertjenester m.v. kommer i tillegg til fellesutgifter.

Oppgjør

Se den til enhver tid gjeldende prisliste. Det forutsettes at en delinnbetaling på kr. 100.000,- innbetales til meglers klientkonto for prosjektet ved kontraktsinngåelse. Delinnbetaling forutsetter at utbygger har stilt garanti i henhold til Bustadoppføringslova § 12. Beløpet må være fri kapital, dvs at det ikke kan være knyttet vilkår til innbetalingen som medfører at utbygger ikke kan disponere over beløpet. Renter på klientkonto tilfaller kjøper frem til garanti er stilt i henhold til bustadoppføringsloven § 47, eller skjøtet er tinglyst, forutsatt at de overstiger en ½ Rettsgebyr. Hovedoppgjøret (restkjøpesummen og omkostninger) betales til meglers klientkonto innen 1 uke før overtagelse av boligen. Oppgjør og eventuelt deloppgjør vil kun skje mot tinglyst skjøte eller mot garanti for tilsvarende beløp jfr Bustadoppføringslova § 47.
Ved forsinket betaling utover 30 dager etter forfall har utbygger rett til å heve handelen og foreta dekningssalg av boligen for kjøpers regning.

Ligningsverdi

Ligningsverdi som primærbolig kr per
Ligningsverdi som sekundærbolig kr per
Eiendommens likningsverdi fastsettes etter ferdigstillelse i forbindelse med første likningsoppgjør. Likningsverdien vil normalt være på ca. 25-30 % av førstegangs kjøpesum. Likningsverdien for primærboliger og sekundærboliger fastsettes etter forskjellige brøker.
Kjøper selv skal sende inn opplysninger om adresse, areal, boligtype, byggeår til skattemyndighetene. Se nærmere info på www.skatteetaten.no.

Ryggeraet

Velkommen til Ratunet - midt i Halmstad i Rygge! På Ryggeraet 20 kommer et nytt flott prosjekt som har fått navnet Ratunet.
Nå starter vi salget av trinn 2 som består av bygg 24, 26, 28, 30, med 18 lekre 3-roms leiligheter i naturskjønne omgivelser.

Hver bolig leveres i god standard med parkett og fliser på gulv, slette hvite vegger i oppholdsrom, samt flislagte vegger på bad.
Hvite himlinger med ekstra takhøyde i stue/kjøkkendel. Ut mot terrasse/hage leveres det takhøye vinduer som slipper inn rikelig med dagslys. Innvendig, samt utvendig bod gir godt med ekstra lagringsplass.
Boligene får en moderne utforming og inneholder det meste man kan ønske seg.

Vi i Meglergaarden er stolte av og kunne få lov til å presentere et slikt prosjekt som etter våre normer inneholder det meste av hva en boligkjøper ønsker seg av beliggenhet, standard og utførelse.

Fremdrift / forbehold

Alle opplysninger er gitt med forbehold om rett til endringer som måtte bli funnet hensiktsmessig eller nødvendig i forbindelse med gjennomføring av byggesaken, uten å forringe den generelle standard.
Kjøper er kjent med at kjøpekontrakten ikke kan tiltransporteres uten samtykke fra utbygger.

Utbygger forbeholder seg retten til endring av den til enhver tid gjeldende prislisten uten varsel på usolgte leiligheter. Utbygger tar forbehold om endringer i offentlige instansers omkostninger og om trykkfeil i prospektet. Det tas forbehold om nødvendige offentlige godkjenninger, herunder at rammetillatelse og i igangsettelsestillatelse gis uten vesentlige vilkår og forutsetninger til ugunst for utbygger. Beløp som kjøper har innbetalt skal da uten ugrunnet opphold tilbakeføres til kjøper inkludert opptjente renter.

Kjøper er kjent med og aksepterer at det i salgsmateriell er vist illustrasjoner som viser bilder av møblering og utstyr som ikke inngår i utbyggers kontraktsmessige leveranse. Dette er vist for å gi interessenter en ide om hvordan boligene og fellesområder vil bli. Det kan bli endringer i utomhusplan, materialvalg og løsninger. Man har søkt å vise en riktige illustrasjoner, men det tas forbehold om at dette ikke vises nøyaktig. Alt er vist for å gi interessenter en idé om hvordan boligene, fellesområder vil bli. Det kan således bli endringer i utomhusplan, utsyn, materialvalg og endelige løsninger.

Det tas forbehold om at krav i offentlige tillatelser ikke er til ugunst for utbygger, og det tas forbehold om endringer eller andre pålegg som måtte komme i forbindelse med ramme-, igangsettingstillatelse, eller annen del av prosessen. Utbygger tar forbehold om at Kontrakten kan bortfalle dersom ikke alle nødvendige offentlige tillatelser gis, eller dersom tillatelsene som gis etter Utbyggers vurdering medfører urimelig tyngende vilkår for Utbygger.

Vederlag

Megler har ett vederlag på 1,5% inkl. mva pr. solgte enhet i prosjektet. Vederlaget betales av utbygger.

Diverse

Det er muligheter for tilvalg innenfor leverandørens sortiment etter avtale med utbygger, og innenfor de frister som settes av hensyn til prosjektets fremdrift. Det settes opp en plan for bistand rundt eventuelle tilvalg. Tilvalg faktureres direkte fra utbygger.